Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, моля за малко помощ! Търся драйвер за Ati mobility radeon 4500 series с поддръжка на opengl 3.3 и по висок. Една програма за констуиране на мебели ми го изисква (по точно рендера). Пробвах няколко драйвера, но не тръгна с нито един. За пръв път ми се случва да не мога да намеря правилния драйвер. 

Благодаря!

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Защо мислиш така? Има програми за проектиране на мебели, в които се използва рендер за фотореалистична визуализация. В някои от тях се изисква OpenGL над 3.3.

Сподели другаде

Не го мисля, знам го.

В никоя програма не се изисква Open GL над 2.1, а на рендера не му пука за видеокартата, защото много се съмнявам, че тая програма за проектиране на мебели ползва GPU за рендване.

Работя със софтуер ползващ 3Delight, иска минимум 2.1, а 3Delight e RenderMan-най-добрия  рендер, който се ползва от Pixar(те са го създали)

Сподели другаде

Добре е, че си вярваш.

Програмата има 3Д визуализатор и си изписва при липсващ драйвер, че трябва да бъде OpenGL над 3.3.

Казвам ти го, защото ми го изписва и не мисля да те убеждавам в обратното.

Сподели другаде

Нямаш знанията, за да опиташ дори да ме убедиш в нещо, което аз знам.

Няма подобно нещо '3Д визуализатор' , има си режими на показване.

Изписва ти го, защото нещо друго си прецакал.

Сподели другаде

Нямаш знанията, за да опиташ дори да ме убедиш в нещо, което аз знам.

Няма подобно нещо '3Д визуализатор' , има си режими на показване.

Изписва ти го, защото нещо друго си прецакал.

Първо, не знаеш какви знания имам аз. Второ, никога няма да тръгна да убеждавам в нещо, точно човек като теб, който се мисли за всезнайко. Такива сте ми ясни от пръв поглед. На приказки сте много силни, а иначе ръцете ви са заврени в ....

Не искам да се занимавам с хора като теб. Така, че спри да ми спамиш темата и си намери нкакво по продуктивно занимание. 

Сподели другаде

@viktorios, знаете ли какви са изискванията за стартиране и работа с Autodesk ReCap?

Знам ги, но това е един от продуктите на Autodesk, който може само да ме забавлява, за друго не става.

Mari например изисква Open GL 3.2, но това не е програма за 'констуиране на мебели' , работи се на съвсем друг принцип.

Караш ме да обяснявам, че под 'никоя не изисква над 2.1' съм имал предвид софтуер за моделиране, което няма нищо общо с realtime animations софтуера.

Сподели другаде