Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Имам нужда от вашата помощ. Тъй като днес отворих компютъра да го изчистя от прахта. И с най-големия акъл съм извадила паметта за мостра (DDR 400 512 MB) за да купя по-голяма до 2GB, но се оксза,че не можах да намеря отворен магазин през празниците. И сега не мога да стартирам комптъра. Включва се веднага пищялката (резюмера ли се наричаше) нон стоп по три последователни къси тонове, пауза, после пак три и така докато не се изкл. компютъра. Да считам ли, че ми е изгоряла рам паметта или? Изчистила съм мястото, щракнала съм както трябва плътно до долу... Каква е причината? Вентилаторите работят всичките. Включват се светоидите... Ще се радвам някои да помогне или поне някаква идея да даде? Дали новата рам памет ще помогне. Дъното е PRESLER DUAL CORE CPU...Но не съм убедена дали е това, така пише..
Сподели другаде

Погледнете пиновете, може да се се окислили, но се съмнявам. Доколкото знам 3 бипкания означава, че плочката рам е мъртва. http://prikachi.com/images/496/6109496M.gif

Редактиран от Stoyannov
Сподели другаде

Точно заради това, абсолютно винаги преди докосването до такава техника, трябва да се докоснем до кутията върху небоядисана част от нея, като така изравняваме потенциалите между тялото ни и компютъра и е почти невъзможно да се стигне до горния сценарии с изгарянето на някои компонент. По-добрата практика обаче е закупуването на антистатична гривна, особено, ако бюрото или дрехите ни са от изкуствена материя и по този начин се създава огромни потенциални разлики...

Все пак е добре да се опита вадене на плочката RAM памет и поставянето й отново, а ако има и втори слот, то е хубаво да се опита и на него!

За да се каже какво точно означава кодът за грешка, т.е. трите звукови сигнала, трябва да кажете с какъв BIOS е компютърът-Phoenix или друг и версията му, но на първо време е необходимо да се знае типа на БИОС-а. Обикновено го пише на EEPROM чипа на дънната платка, но ако го знаете, може направо да го напишете тук! 

Сподели другаде

Можеш да опиташ две неща:

1. С четка за рисуване да изчеткаш куплунга за поставяне на паметта - казваш, че си почиствала компютъра, възможно е да има попаднал прах вътре. Друг вариант е да го продухаш с прахосмукачка, но внимателно.

2. С мека гума да почистиш до блясък контактните повърхности на самата памет (позлатените пътечки от долната страна на платката) - ако компютъра е бил във влажно помещение или на място, където се пуши, вероятно контактните повърхности са окислени и/или замърсени - това може да доведе до описания проблем.

Сподели другаде

Аз колко грубо съм си свалял и слагал плочките.... Все си мисля че не е изгоряла. Да не е от нещо друго, там при чистенето... Ако иска дамата, нека да я свали и постави пак... -там да пробва разни варианти... Ако има и още един слот -там да пробва... Както и други съфорумци са я посъветвали... Също като си купи и друга РАМ, да пробве и с двете може да и отчете. Е, предполагам че знае колко и каква РАМ трябва за това дъно, или да я посъветват в магазина.

Сподели другаде

Явно сте прави. Не ми пречи да разглобявам всичко и да сложа едно по едно. Ще се пробвам. Пробвах да направя, но на тази изкуствена светлина колко се вижда...

media.snimka.bg/s1/2042/030327623.jpg?r=0[\url]

media.snimka.bg/s1/2042/030327625.jpg?r=0[\url]

Сподели другаде

Имах почти същият проблем, но като извадих процесора се оправи!

Пробвай да извадиш процесора и/или ако имаш пин за рестарт на биоса да го рестартиращ.

Сподели другаде

Според вас, батерията какво прави...? Погледнете коментар #2.

Видях го! Но предлагам и този начин!

EDIT

Да попитам биоса излвиза ли или не, защото и на мен ми пищеше преди 3 пъти но заради харда!(не добра връзка от кабела)

Сподели другаде

Имах почти същият проблем, но като извадих процесора се оправи!

Пробвай да извадиш процесора и/или ако имаш пин за рестарт на биоса да го рестартиращ.

Мисля, че е по-добре да не се пипа процесора. Най-малкото защото в момента колежката едва ли има под ръка термопаста. :)

Сподели другаде

Само процесора не съм вадила, но положението е същото.. А за биоса въобще не се появява на монитора, но пък компютъра си работи и си остава пищенето... Отново ще махна батерията.. Пробвах с гумичката..
Сподели другаде

Най-вероятно е от паметта... Свалих всичко от дънната платка и закачих наново кабелите... Изчистих всяко едно по отделно. Отново пищи след 5-тата секунда, когато се включи компютъра, но пък на монитора не излиза нищо.
Сподели другаде