Jump to content

Имам проблеми с звука

Препоръчан пост

Попринцип моя компютър е малко особен по отношение на звука. Имам проблем с джаковете и буксите,вече повече от 1 година. Когато се включи компютъра, звук няма никакъв - за да тръгне звука - забележете, джака трябва да се премести в съседната букса, да се завърти малко, след което ,пак да се върне в другата букса ,вкаран до половината и звука тогава чак тръгва  (цял ритуал си беше, но поне имах звук) НО ТОВА БЕШЕ ДО ДНЕС :( Вчера реших да си преинсталирам компютъра ,че не беше преинсталирван близо 2 години и след преинсталацията останах без звук :(  Драйвъри тегля от интернет-винаги, нямам диск с аудио драивъри, винаги съм използвал РеалТек и сега изтеглих тях, всичко е добре ,виждам ,че във уинампа всичко върви ,но звук няма - когато се опитам да направя "ритуала ми" за тръгване на звука :(( Може би не съм изтеглил правилната версия на РеалТек? Според мен е само защото преди преинсталацията винаги ми е тръгвал звука след описания "ритуал" Дали има някакъв начин да видя с каква версия на РеалТек съм бил преди да си преинсталирам компютъра ,инсталирах поне няколко версии на РеалТек вече, но без резултат.. чува се звук ,но е мноого ,ама много,мнооого тих, при положение ,че колконите са усилени до края, нетърпимо тих :( Нямам никакво време да го водя по техници и ремонти, за това пускам темата тук с надеждата, че някой ще ми помогне.

Благодаря, че изчетохте всичко това и се извинявам предварително, ако съм затормозил някой с този ми проблем! 
Сподели другаде

Здравейте darenia.

Добре дошли в софтвизия.

нека започнем отначало:

Какъв ви е компютъра - марка, модел; настолен или лаптоп?

Какъв Windows сте инсталирал?

Ако сте сигурен че използвате Realtek драйвъри, то тогава прочете тук съветите дадени от колегите.

Има и още нещо този проблем повече ме клони към някаква разпоена работа на вашите жакове.

Сподели другаде

Според мен проблема е в самите дупки  http://prikachi.com/images/482/6137482P.jpg, вътре пластините може да са се огънали/счупили и така да не правят контанкт с жака.

П.С. Можете да влезете в Device Manager, и да погледнете дали има удивителни.

Сподели другаде

Според мен проблема е в самите дупки... П.С. Можете да влезете в Device Manager, и да погледнете дали има удивителни.

"Дупките" се наричат куплунги/жакове. И да - принципно подлежат на износване, особено при интензивна употреба. Могат и да се заменят, стига човек да е поне малко сръчен с поялника, техниците ги сменят не скъпо. Има и друго обаче - хубаво е да се проверят свързващите кабели.
Сподели другаде