Jump to content

Препоръчан пост

От два дни непрекъснато имам проблем с интернет.Няколко часа има, няколко няма при работещ Skype.Доставчика се кълне, че причината не е у него,а и съседите /от същия доставчик/ имат интернет.Упрекнат бях, че съм допуснал троянски кон, но Касперски/6.0.0.303/ не засече нищо при двукратно сканиране.При изключване на кабела/LAN- връзка/ интернета временно се появява и отново изчезва.Моля ви, дайте съвет как да се справя с този досдаден и неприятен проблем
Сподели другаде

Странен проблем наистина. Искаш да кажеш, че когато нямаш интернет Skype все пак работи? Ако е така, можеш да опиташ да изтриеш временните интернет файлове на браузъра, да сканираш за spyware и adware с Ewido Anti-Spyware, Ad-Aware и Spybot - Search & Destroy (има ги на сайта). Последно - имаш ли защитна стена? Може да е от нея.
Сподели другаде

Това с работещия Скайп без връзка с интернет го срещам доста пъти вече и не мога да си го обясня. Опитай да се свържеш с някой през Скайп , тогава когато нямаш връзка с интернет , а програмата ти работи. Чудя се дали просто програмата забавя да покаже , че е десконектната. На мен ми се е случвало при претовармане на CPU (100 %) да се губи връзката . Направи един лог файл с Hijackthis и го пусни да видим. Почисти си регистрите с WinASO и десфрагментирай - ако не се реши проблема , то поне няма да загубиш.

:)

Сподели другаде

ами пробвай на принципа на изключването- деинсталирай изцяло и премахни скайпа.Сканирай за спай и адауеър. И виж как ще бъде нета.Провери си и браузъра -не използвай "любимият" IE , а по-добре си инсталирай опера или файърфокс от последните версии и тогава виж как ще да е...
Сподели другаде

Кажи им на доставчичите на интернета ти

да ти проверят модема ( ако интернете ти е с модем )

А за скаип, забелязал съм, че когато на мене ми спре нета ,скаипа си остава конектнат ( поне картинката долу си както съм я въдел, говоря за статуса )

и като тръгнеш да пишеш на някой .. и той не го получава .. защото нямаш никаква връзка към интернет

дори са ми казвали, че ако си говориш по скаип и ти спре нета .. си продължаваш да говориш ( ама това лично не съм го пробвал )

Сподели другаде

ами пробвай на принципа на изключването- деинсталирай изцяло и премахни скайпа.Сканирай за спай и адауеър. И виж как ще бъде нета.Провери си и браузъра -не използвай "любимият" IE , а по-добре си инсталирай опера или файърфокс от последните версии и тогава виж как ще да е...

От една година съм с Firefoxq ,редовно си ъпдейтвам версиите.сканирах с ad-aware SE още вчера и р-тата беше нулев.Все пак благодаря за съветите

P.S. Днес още нямам проблем с нета.Вероятно все пак причината ще се окаже в доставчика, защото след вчерашните разправии с него снощи ми каза ,че е "човъркал в мрежата".

Кажи им на доставчичите на интернета ти

да ти проверят модема ( ако интернете ти е с модем )

А за скаип, забелязал съм, че когато на мене ми спре нета ,скаипа си остава конектнат ( поне картинката долу си както съм я въдел, говоря за статуса )

и като тръгнеш да пишеш на някой .. и той не го получава .. защото нямаш никаква връзка към интернет

дори са ми казвали, че ако си говориш по скаип и ти спре нета .. си продължаваш да говориш ( ама това лично не съм го пробвал )

Така беше/"беше", защото за момента днес нямам проблем с нета/-но аз можех да комуникирам по Скайпа без да мога да отворя нито един сайт и приз двата ми браузъра.

Нямам модем-LAN връзка.

Сподели другаде