SURF_lady Публикувано Август 3, 2006 Report Share Публикувано Август 3, 2006 Здравейте...В най-скоро време мисля да си взимам web camera, но идея си нямам каква да избера и от къде бих могла да си купя?В момента гледам из повечето сайтове на по-големите магазини (Техномаркет например) че камерките им са с резолюция 640х480 - за снимки и 352х288 - за видео изображения.Та въпросите са ми:1) Какви по точно характеристики трябва да гледам за web camera?2) Коя марка бихте ми препоръчали (естествено на прилични за българина цени и добро качество)? Аз лично бих могла да заделя около 50 лв за web camera.3) От къде бихте ми препоръчали да си я взема? Големи магазини и престижни фирми в България много. Тук във Варна пък още повече. За в момента гледам из сайтовете на ТеХнОмАрКеТ и JAR ComputersМале мила колко много модели, колко много марки... И всички уж предлагат най-доброто... Моля ви помогнете в избора, така че да си избера възможно най-доброто... Благодаря предварително за съветите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 3, 2006 Report Share Публикувано Август 3, 2006 1. За характеристики гледаш разделителните способности при работа и при правене на снимки. За нормалната работа по-голяма разделителна способност от 640х480 ми се струва безсмислено, защото надали ще може да се подкара и би отнело много от интернет връзката. Ето и списък с разделителните способности:- QCIF = 176x144- CIF = 352x288- QVGA = 320x240- VGA = 640x480- 1MP = 1280x960При правене на снимки е различно, там колкото повече, толкова по-добре. Ако размерът е важен за теб разбира се. 2. Най-добрите уебкамери са на Philips, но не са и от най-евтините. Logitech също имат доста добри продукти за парите си. Аз съм с една от по-евтинките на Logitech (Logitech QuickCam Messenger, мернах я в листата на JAR) и мога да ти пусна да видиш как е качеството.Уебкамерите на PhilipsУебкамерите на Logitech 3. Купуваш, където се продават по-евтино. Оглеждаш в интернет, набелязваш си модели и проверяваш къде ги има и къде са по-евтини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Август 3, 2006 Author Report Share Публикувано Август 3, 2006 Night_Raven, Danke за информацията Да и на мен ми е ясно че първо и най - важно трябва да гледам резолюцията, но за останалото незнаех. Разделителните способности също не са ми много ясни, само знам че тази на видео наблюдение и тази на правенето на снимки било хубаво да съвпадат.А какво мислите за Samsung например ---> SaMsUnGи едни web камерки които не ми изглеждат лоши стига да ги намеря някъде ---> PriVileG ??? P.S. Очаквам още мнения по въпроса. Не че съм се разбързала ама аз да кажа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 3, 2006 Report Share Публикувано Август 3, 2006 Ами не знам за Samsung, но Privileg надали са особено добри. Предлагам ти да залагаш на доказани продукти, евтиното излиза скъпо. Дори и хардуерът да е сравнително добър, остават драйверите, които при по-неизвестните марки често създават големи главоболия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 4, 2006 Report Share Публикувано Август 4, 2006 Продавали сме няколко камери на привилег и останах приятно изненадан от качеството, което предлаха. Бяха достоен конкурент на Logitech, но както каза и Night_Raven, по-добре е да се заложи на нещо марково, ако друго то-поне софтуера им е по-качествен и от време на време пускат нови ъпдейти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Август 9, 2006 Author Report Share Публикувано Август 9, 2006 Здравейте,Вчера имах възможността да пообиколя малко магазините които предлагат Компютри и компютърни компоненти. Резултатите бяха следните:Първо ходих в JAR computers - те предлагат основно камерки на Logitech и тези които имаха в наличност бяха около 30 лв всички.След това отидох в D&G, където останах малко изненадана от обясненията им, но все пак нямаха и толкова голям избор. Имаха на Trust, които не ми се сториха особенно надеждни, имаха някакви Crypto, които също не ми говореха нищо и не съм ги чувала. Естествено винаги остава варианта да си поръчаш да ти я доставят, след което отиваш и си я плащаш. Минах също и през Intecs, ако сте ги чували, че там видях тези камерки Privileg. В първия момент ми се сториха надеждни. Външен вид, имат си светодиодчета, въртят се на всевъзможни страни, едната имаше функция за автоматично регулиране на фокуса, резолюциите им за видео заснемане и правене на снимки бяха едни и същи и не бяха и много скъпи - около 35-40 лв. Но накрая ми казаха че за снимки правели 30 кадъра, а за видео 10-15 кадъра или нещо такова и това малко ме разколеба. На мен като че ли ми се иска видео заснемато да е максимално добро, защото аз за снимки си имам цифров фотоапарат и web камерката няма да я ползвам толкова за снимки, колкото за видео чат.В D&G ми препоръчаха Philips, а и съм чувала и аз все добри отзиви за тях и че хората са доволни.НО накрая реших да отида в Техномаркет и там също имаха два от моделите на Philips, които не се различаваха особенно - PHILIPS SPC200NC и PHILIPS SPC-300NC. Единствената разлика им била че едната (по - скъпата) имала едно копченце в повече, което мен не ме грее особенно много. На тях обаче резолюцията за снимки и видео резолюцията беше различна и на двата модела. А на мен би ми се искало и двете резолюции да са едни и същи. Разглеждайки и другите модели които имаха там на вниманието ми попаднаха два модела на Samsung - SAMSUNG PWC-3800 и SAMSUNG PWC-7000X. Разликата в цените им била заради външния вид и дизайна, които не е особенно важен за мен. Когато поразпитах за малко повече информация за двата модела ми казаха че резолюцията за снимки и резолюцията за видео заснемане била една и съща. Това ме заинтересува. Когато попитах колко мега пикселови са ми казаха, че тези на Philips били 0.3 Mpix, а тези на Samsung 0.6 Mpix, което ми се стори интересно. А за Privileg в Intecs ми казаха че били 1.3 Mpix. Когато се рових пък из нета попаднах на една Deluxe, която обаче я нямало на пазара, но ми се стори интересна - Camera WEB, DELuxe, 1280x960, DLV-B32, USB. Изглежда ми доста привлекателна, особенно като я видите на външен вид. Пратих едно писмо на JAR Computers, за да ги питам повече информация за нея и ето какво ми отговориха: " Здравейте, За съжаление в момента тази камерка я няма на българският пазар. Може би до месец, ще се появи, но никой не може да ви гарантира това. За мнението ми за камерката, добра е разделеителната способност е голяма но качеството на картината не е кой знае колко изчистено, но за цената си е повече от добра! ..... Резултата от всичко това е че се обърках още повече и в главата ми възникнаха много въпроси. Като например според вас кое е по - важно Mpix където Privileg ме спечелиха или еднаквите резолюции, където Samsung ми привлякоха вниманието????? Или може би да изчакам тази Deluxe да излезе и на нашия пазар??? Help meee Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 10, 2006 Report Share Публикувано Август 10, 2006 Забавих се отговора, за което се извинявам.Ще карам подред на мисълта ти.Няма как камерата да заснема 30 кадъра снимки, а видео 10-15. Снимките са си статични, при тях кадри няма. Нещо не си разбрала като са ти обяснявали.Видео чат (видеото в реално време), записът на видео клип и правенето на снимки споделят едно и също качество. Т.е. ако едното е лошо, другите няма как да са с по-добро качество. Щом за теб видео чата е важен, търси камера, която има добра картина. Разделителната способност е важна само при снимките и евентуално при запис на видео клип. Това определя големината на снимката и видео клипа. За видео чат това е доста ненужно. Ще заема много от интернет трафика и ако си на трафик ще проплачеш, ако пък си на неограничен то скоростта ти е ограничена и няма да можеш да се възползваш от високата разделителна способност, защото връзката надали ще успее да насмогне да праща твоето видео. Добави тези два фактора и от другата страна и става сложно. Кадрите на запис са важни само и единствено при запис на видео клип. Ако това е важно, избери камера с 25-30 кадъра. Иначе няма значение.От двете камери на филипс, бих препоръчал по-ниския модел, защото (според сайта на Philips) разликата наистина е само бутон Quick Launch. Иначе разделителната им способност е QVGA, което е 320x240 разделителна способност на видео. И на двете камери разделителната способност е дадена ЕДНАКВА, поне на сайта на Philips.За двете камерки на Samsung успях да разбера, че максималната им разделителна способност е VGA (648x480). Не мисля, че по-скъпата си струва. Ами ти сама трябва да прецениш за теб кое е важно. Вече обясних за високата разделителна способност. Дори и да я поддържа, надали ще можеш да я ополозотвориш за видео, а за снимки каза, че имаш цифов фотоапарат. Ако размерът на картината (разделителната способност) не е ФАТАЛНА за теб и търсиш качество, тогава вземай Philips-ите (с ниска разделително, но качествени). Ако е важна, но не от първостепенно значение, то тогава можеш да погледнеш и останалите.Дори и да видиш как работи, това не елиминира пробелмите с драйверите. Утвърдените марки поне са с доказани качествени драйвери. При по-малко утвърдените има рискове. Дори и камерата като хардуер да е добра, ако драйверите й са бъгави и проблемни, то пак се губи смисълът. Ако искаш да заложиш на сигурното, купуваш нещо доказано - Philips, Logitech. Камери на Trust (която е холандска фирма ако не се лъжа) не съм виждал как работят, но от други техни продукти, които съм виждал, съм бил доста доволен. Мисля, че можеш да им се довериш като марка. Разбира се Logitech и Philips си остават най-добри и сигурни като избор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост