Jump to content

Проблем с игрите или видеокартата

Препоръчан пост

Здравейте ! Взех си лаптоп преди 8 месеца и играех нормално Пес Фифа и такива игри , и днес играх след обед и сега излязох навън прибирам се и ми пишеше : MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS  

След това преинсталирах Играта ми тя ми тръгна на малък екран , и след това влязъх в настройките и ми пишеше , че съм на вградената видеокарта , та въпроса ми е , дали ми изгоряла Nvidiata или може да се смени тази видео карта ..... :)

Сподели другаде

B Device manager- Да , а в биоса той ми е много кратък , лаптопа ми е АСЕР , и там не ми пише са сменяне на видео картата а пише само видео мемори " 128 мб ако искаш мога да кача снимка 

Сподели другаде

А сигурен ли си, че външната видеокарта се включва при 3D  приложения? Това се настройва от контролния панел на NVIDIA.  И след като играта е тръгнала на малък екран, пробвай с alt+enter  да я пуснеш на голям екран.  При ниско натоварване, тоя лаптоп работи с вградената видеокарта. При пускане на някоя игра примерно, се включва външната видеокарта. Имаш възможност да ползваш единствено външната, автоматичен режим или вградената. Вероятно там нещо се е объркало.

Сподели другаде

Имах същия проблем с Acer Aspire 5750G!

Ето ти как да го оправиш:

1. Влизаш в nVidia control panel

http://prikachi.com/images/845/6114845y.jpg

2. натискаш на Set PsihyX Configuration

http://prikachi.com/images/846/6114846P.jpg

3. Нагласяш го на твоята видео карта (не GPU или автоматично избиране)

А колкото до сека:

1 Влизаш в nVidia control panel

2. Натискаш на Adjust image setting with preview

3. Правиш си настроиките така:

Use my preference emphasizing: Perfomance

Perfomance ||-------- Balance

Сподели другаде

Добре така се оправи , обаче игрите от 1 месец насичат , като пусна играта няма и 1 минута и започва да насича за 4-5 секунди и след това се оправи след 1 минута пак.... ако можете  и за това да ми помогнете ЕВАЛА !

Сподели другаде

Добре така се оправи , обаче игрите от 1 месец насичат , като пусна играта няма и 1 минута и започва да насича за 4-5 секунди и след това се оправи след 1 минута пак.... ако можете  и за това да ми помогнете ЕВАЛА !

Твърде малко информация. Забелязвал съм подобни насичания при настолни компютри, когато настройките на картината са с повечко детайли или антиалайзинг. Така, че на първо време виж как е настроен антиалайзинга и го намали за проба. Хубаво е да се види и какви са температури на процесор и видеокарта. Да не би случайно процесора да тротва или което е по-вероятно, понеже процесорът си е достатъчно добър, картата да намалява честотите си по някаква причина. Стрелям на сляпо, на за толкова информация толкова. 

Сподели другаде

3 варианта ми минават през главата сега:

1. Бъгав/стара версия драйвер - update-ни си ги

2. Машината ти грее - издухване

3. Неинсталирани/стари версии DRX/Vcredits/Psychics - инсталипане/update-ване на най-новите версии

4. И последно: Несъвместимост със OS - http://prikachi.com/images/594/6120594p.jpg

http://prikachi.com/images/596/6120596B.jpg

Сподели другаде

Ето температурите post-25377-0-69237600-1367151759_thumb.jpg 

И при играpost-25377-0-27942800-1367152144_thumb.jpg

Незнам какво му стана мисля да му направя една преинсталацийка и да сложа 7-ца Ултимейт  , сега като играя и започва да насича още от самото начало 

Сподели другаде