abracadabra Публикувано Април 18, 2013 Report Share Публикувано Април 18, 2013 Как на GSM-ма да се засили възможността да лови Wi-Fi ? Например, където се лови безплатен интернет излъчван за тая цел(такава свободна зона). Но, е много слаб. Има ли начин, и как точно телефона се свърва(с някаква антена ли)? Познат ми каза че станиол от шоколад ако се сложи под телефона щял да усили чувствителността... Аз не му повярвах... Ама не съм пробвал... Вие как мислите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 18, 2013 Report Share Публикувано Април 18, 2013 Честно казано, това с алуминиевото фолио върши работа (изпитано), ако фолиото се слага зад антената на рутера/излъчвателя, като така в крайна сметка антената се прави да е насочена и сигналът е доста по-силен. Освен традиционното обикаляне и доближаване към рутера, се сещам, че почти всеки таблет и телефон има захват, при който се намалява силата на приетия сигнал, а в някои случаи изцяло изчезва. Добре е да се изтества на конкретния телефон дали има така наречения "мъртъв хват", не само за GSM сигнала. Друго, за което се сещам е, че това с фолиото може да се пробва дали няма да проработи, ако е зад телефона, но със сигурност не трябва да бъде плътно прилепено към задната страна! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Април 22, 2013 Author Report Share Публикувано Април 22, 2013 Благодаря за отговора. Проверих за така наречения "мъртъв хват", -да, явно трябва да се хваща по-в долната част. Телефона е С.Галакси С2. С фолиото не съм пробвал още. Просто трябва да се случи да имам един шоколад в джоба и да съм навън някъде и ще пробвам (и на мен ми е интересно дали ще има ефект). Задължително ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост