stanilabg Публикувано Април 18, 2013 Report Share Публикувано Април 18, 2013 Глася се да си прекарам цифрова кабелна, но не ми се пробиват дупки за оптичния кабел през целия апартамент. Казаха ми, че съществува възможност наречена Powerline - за целта се използва електрическата мрежа на 200 V.http://tech-dom.com/statii.aspx?id=1364 Някой запознат ли е с тази технология, доволен ли е?Споменават се 200 Mb/s пренос - достатъчни ли са?Освен това, до руутера идва оптичен кабел, а от там нататък електрически. До колкото знам, скоростта пада, нали (твърдят ми, че не се забелязва/усеща)? Ето такъв адаптер ми предлагат. Нещо по интересно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Април 19, 2013 Report Share Публикувано Април 19, 2013 Бих казал, че това е интересно, но според мен твърде много зависи от качеството на електрическата инсталация, а същите не винаги са от най-добрите. Иначе 200Mbps биха били достатъчни и за HD видео, а за падането на скоростта - не знам какво точно питаш с това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Април 19, 2013 Author Report Share Публикувано Април 19, 2013 В смисъл, че ако след оптичния кабел, мрежата е изградена от друг вид кабел, то крайната скорост е максималната скорост, която може да достигне втория вид кабел. С други думи, не може да се каже, че имам оптична телевизия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 19, 2013 Report Share Публикувано Април 19, 2013 За първи път чух за пренасянето на някаква информация по мрежата преди няколко години и тогава бях силно запленен от идеята, но по -късно ентусиазмът ми се поохлади. На хартия всичко е много хубаво, сигнала си се предава по мрежата, въведени са няколко различни модулации на сигнала, има и кодове за отстраняване на грешките (Рид-Соломон и други) и т.н. Но май не се споменава много-много, какво става при мощни ел.двигатели включени в близост до жилището (пращат хармоници до много kHz), различно промишлено оборудване, помпи, мощни импулсни захранвания и т.н.Както и при другите мрежови технологии, реалната скорост на предаване на информация обикновено варира от 40 до 70 процента от тази, която е заявена от производителите на оборудването, а реално ако има проблеми с кабелите и смущения от друго естество (ел.инсталацията не е измислена да е защитена от смущения, които се индуцират в нея, както например са усуканите двойки кабели и различните екранирани кабели), е възможно преносът да падне и още.Лично аз съм много силно скептичен относно максимално възможната скорост на пренос. Общо взето, аз бих предпочел да пробия няколко дупки в стените и да "опъна" един кабел, отколкото да рискувам всички пари да отидат на вятъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 19, 2013 Report Share Публикувано Април 19, 2013 Аз пък от някое време се чудя и тук намерих повод да попитам - няма ли за телевизионната техника някакво подобие на безжичните рутери за компютърната техника? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Април 20, 2013 Author Report Share Публикувано Април 20, 2013 Лично аз съм много силно скептичен относно максимално възможната скорост на пренос. Общо взето, аз бих предпочел да пробия няколко дупки в стените и да "опъна" един кабел, отколкото да рискувам всички пари да отидат на вятъра.То и аз съм скептичен, затова и попитах. Може би за сега ще се спра на този вариант, ще видя как действа, а в последствие ще премина към дупченето на дупки. Аз пък от някое време се чудя и тук намерих повод да попитам - няма ли за телевизионната техника някакво подобие на безжичните рутери за компютърната техника?Междувременно бях в един магазин, и там ми обясняваше, че имало рутери, които могат да изпращат, както интернет сигнал, така и ТВ сигнал. Разбира се, зависело дали телевизора поддържа приемането на такъв сигнал по средством WiFi флашка, да кажем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 15, 2013 Author Report Share Публикувано Май 15, 2013 Бихте ли ми препоръчали WiFi USB adapter. Рутера ми е TP-LINK TL-WR1042ND (такъв ми дадоха от кабелната). Посъветваха ме за адаптер с кабел, за да може да се постави на видимо място (т.е. да не е зад компютъра, ниско или скрит). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Май 15, 2013 Report Share Публикувано Май 15, 2013 Здравей.Аз имам рутер 740N и малко след него си взех WN722N - за компютъра в другата стая. Твоят рутер е 300 Mbps, следователно е логично да се ориентираш към WN821N или NC. Предполагам, че ти трябва за телевизора?Между другото в комплекта на моят USB-адаптер има и удължителен кабел, но засега не го ползвам защото и така сигнала е достатъчно добър за моите нужди. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 15, 2013 Author Report Share Публикувано Май 15, 2013 Трябва ми за интернет.Вече е купен - TL-WN722N. Също има кабел, но току що го включих без него и за сега сигнала изглежда достатъчно. Попитах дали няма да пречи, че рутера е 300 Mbps, а адаптера 150 Mbps, но ми казаха, че така или иначе имам от доставчика 60 Mbps, т.е. няма да го използвам напълно. Пък и това е на жената компютъра, за моя ще мисля по нататък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост