veronisia Публикувано Април 16, 2013 Report Share Публикувано Април 16, 2013 Здравейте, Преди няколко дни си купих нов лаптоп Леново. Този тукВидео картата е самостоятелна - NVidia GeForce GT 635M - 2GB DDR3Но при инсталиране на диска с драйверите се оказа, че за да мога да инсталирам драйверите на тази карта първо трябва да си инсталирам драйвера на интелската и де факто сега имам 2 видео карти - както можете да видите и от закачената снимка: Въпросът ми е някой от вас запознат ли е по-подробно с този модел лаптоп?Как точно трябва да направя настройките на тези 2 карти - не съм се сблъсквала с това досега - реално коя от двете карти се ползва и кога?На предишния ми лаптоп имаше само 1 самостоятелна карта NVidia GeForce. Ще съм много благодарна на мало по-подробна информация.Лаптопът ще се ползва оновно за интернет, филми, музика, Word, Excel... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Април 19, 2013 Report Share Публикувано Април 19, 2013 Как точно трябва да направя настройките на тези 2 карти - не съм се сблъсквала с това досега - реално коя от двете карти се ползва и кога? За да се максимизира полезността на лаптопите беше създадена технологията Nvidia Optimus. Посредством Optimus се определя каква GPU производителност е необходима за определено действие от страна на потребителя и на базата на тази информация се определя коя от двете видеокарти да бъде използвана в конкретния случай. По този начин се улеснява работата на самия user и най-вече се удължава uptime-а на батерията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Април 20, 2013 Author Report Share Публикувано Април 20, 2013 Благодаря ти много за отговора.А в случая на моя лаптоп имам ли я тази опция за nVidia Optimus. Извинявам се за вероятно глупавия въпрос, но не съм съвсем наясно...Прилагам няколко снимки за сегашната ситуация на Control panel-a на nVidia: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Април 20, 2013 Report Share Публикувано Април 20, 2013 Да, Вашата видеокарта разполага с гореспоменатата технология. Oставете 3D settings с default-ните стойности на настройките. Също така за опцията Select a PhysX processor задайте GeForce GT 635M. Останалите Display Settings настройте по Ваш вкус. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Април 20, 2013 Author Report Share Публикувано Април 20, 2013 Благодаря мнооого още веднъж за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост