Jump to content

Въпрос за видео карта на лаптоп

Препоръчан пост

Здравейте,

Преди няколко дни си купих нов лаптоп Леново. Този тук

Видео картата е самостоятелна - NVidia GeForce GT 635M - 2GB DDR3

Но при инсталиране на диска с драйверите се оказа, че за да мога да инсталирам драйверите на тази карта първо трябва да си инсталирам драйвера на интелската и де факто сега имам 2 видео карти - както можете да видите и от закачената снимка:

post-3780-0-51987300-1366135277_thumb.jpg

Въпросът ми е някой от вас запознат ли е по-подробно с този модел лаптоп?

Как точно трябва да направя настройките на тези 2 карти - не съм се сблъсквала с това досега - реално коя от двете карти се ползва и кога?

На предишния ми лаптоп имаше само 1 самостоятелна карта NVidia GeForce.

Ще съм много благодарна на мало по-подробна информация.

Лаптопът ще се ползва оновно за интернет, филми, музика, Word, Excel...

Сподели другаде

Как точно трябва да направя настройките на тези 2 карти - не съм се сблъсквала с това досега - реално коя от двете карти се ползва и кога?

За да се максимизира полезността на лаптопите беше създадена технологията Nvidia Optimus.

Посредством Optimus се определя каква GPU производителност е необходима за определено действие от страна на потребителя и на базата на тази информация се определя коя от двете видеокарти да бъде използвана в конкретния случай. По този начин се улеснява работата на самия user и най-вече се удължава uptime-а на батерията.

Сподели другаде

Благодаря ти много за отговора.

А в случая на моя лаптоп имам ли я тази опция за nVidia Optimus. Извинявам се за вероятно глупавия въпрос, но не съм съвсем наясно...

Прилагам няколко снимки за сегашната ситуация на Control panel-a на nVidia:

post-3780-0-25145500-1366467574_thumb.jpg

post-3780-0-02862900-1366467589_thumb.jpg

post-3780-0-99081800-1366467600_thumb.jpg

post-3780-0-53214000-1366467611_thumb.jpg

Сподели другаде

Да, Вашата видеокарта разполага с гореспоменатата технология. Oставете 3D settings с default-ните стойности на настройките. Също така за опцията Select a PhysX processor задайте GeForce GT 635M. Останалите Display Settings настройте по Ваш вкус.

Сподели другаде