Jump to content

Интересен списък с "лоши програми"


Препоръчан пост

Ето един интересен списък с "лоши" или фалшиви програми за сигурност, който аз не споделям напълно. Интересното е, че с такива "списъци" като че ли се опитват да ни убедят да си купуваме прескъпи програми: антишпионски, антивирусни и прочее, при положение, че има безплатни аналози, които понякога работят доста по-добре от платените си събратя. Има още доста материал по въпроса по много форуми по света, но аргументите са недостатъчни за мен. Aнализът е доста постен и "гурутата" са се попрестарали за някои програми... :crazy:

Донякъде има логика, но няма достатъчно добри факти и сравнения. Просто четем и вярваме. Доста от изброените програми имат наистина лоши качества и наместо да "лекуват" спайуер го инсталират или имат рекламни банери с призив да купуваме определена програма. Но все пак как се прави и поддържа безплатна програма?

 

Най-интересното е, че всички подобни списъци завършват с "програми на които можем да вярваме", които са за същия списък с фалшиви или нетолкова добри антиспай програми.

 

В никакъв случай не желая да омаловажавам напълно работата на "гурутата", но просто не е достатъчно пълно, аналитично и издържано. Просто е непрофесионално и ерзац.

 

Ето един такъв инфо линк: Rogue/Suspect Anti-Spyware Products & Web Sites.

 

Ето още един: "Черный список" программ-фальшивок Antispyware"

 

Но мога да ви дам един хубав инфо линк с ревюта и сравнения. Той се различава коренно от тези, които съм дал по-горе в червено:

Anti-Spyware Software Reviews 2006

Да виждате нещо общо с по-горните линкове и "анализи", които според мен са правени в "час по трудово" и са със съмнителна стойност?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...