Jump to content

Колко MB ми е видео картата ?

Препоръчан пост

http://prikachi.com/images/123/6117123N.pnghttp://prikachi.com/images/133/6117133v.pngВсе пак не ми се вярва да е 512, но защо и на двете места са различни ? А в интернет пише, че е 256 MB .. не знам на кое да вярвам последно !

Сподели другаде

Операционната система вижда толкова. Значи са толкова. Както каза колегата по-горе, вариантите са или 256 или 512. Everest вижда 512 и Windows вижда 512 и няма вариант с 128 MB. Получава се ефектът на "Мойто и твойто бият нащо". :) Ако искаш, пусни някое Live CD с Linux, да видиш то какво ще засече.

Сподели другаде

Night_Raven както винаги е прав, видеокартата е вградена (т.е. взима от рам паметта), но в този случай съм озадачен колко реално взима. Един от вариантите да провериш е по RAM паметта. Ако имаш 2GB RAM, но ти показва 1512mb (1.5GB), то най-вероятно споделя 512mb, ако е така свали на 256mb.

Сега малко допълнителни BIOS настройки

ВНИМАНИЕ! Използвай на собствен риск!

Това овърклок настройки за ASRock K8NF6G-VSTA, които са се доказали във времето със стабилност.

CPU Frequency: 250 Mhz

PCIE Frequency: 135 Mhz

Memory Clock: 166 Mhz / DDR333

CPU - NB Link Speed: 800 Mhz

Това са максимални стойности, по-високи ще причинят нестабилност на системата!

Има овърклок опция и за видеокартата, която фабрично е заключена. При интерес ще кача .reg файл, който я отключва  :devil:

Сподели другаде

Night_Raven както винаги е прав, видеокартата е вградена (т.е. взима от рам паметта), но в този случай съм озадачен колко реално взима. Един от вариантите да провериш е по RAM паметта. Ако имаш 2GB RAM, но ти показва 1512mb (1.5GB), то най-вероятно споделя 512mb, ако е така свали на 256mb.

Сега малко допълнителни BIOS настройки

ВНИМАНИЕ! Използвай на собствен риск!

Това овърклок настройки за ASRock K8NF6G-VSTA, които са се доказали във времето със стабилност.

CPU Frequency: 250 Mhz

PCIE Frequency: 135 Mhz

Memory Clock: 166 Mhz / DDR333

CPU - NB Link Speed: 800 Mhz

Това са максимални стойности, по-високи ще причинят нестабилност на системата!

Има овърклок опция и за видеокартата, която фабрично е заключена. При интерес ще кача .reg файл, който я отключва  :devil:

Е аз съм с 1,5 GB рам, а тук са достъпни само 1,37 GB:

http://prikachi.com/images/287/6120287Y.png

И не не желая проблеми след това овърклокване. Не съм доволен от нея, но все пак и компютъра си е стар. :)

Сподели другаде

Е аз съм с 1,5 GB рам, а тук са достъпни само 1,37 GB:

И не не желая проблеми след това овърклокване. Не съм доволен от нея, но все пак и компютъра си е стар. :)

Това означава, че заделената памет към видеото е 128 mb, а резултатът от Everest показва максималната възможна (предполагам). Смятам, че 128 е оптимален размер, може да го оставиш така.

Овърклок стойностите са тествани и няма да имаш никакви проблеми (пък и винаги може да ги върнеш ако има такива). Ако искаш да си напълно сигурен може да ги качиш до 1,9 GHz. Аз съм достигал 2,5 преди да се включи защитата.

Сподели другаде

Категорично е несериозно да се дават някакви точни стойности за овърклок, защото както се е обеждавал всеки овърклок фен, това колко може да се овърклоква даден компонент и на какви стойности на честота/волтаж остава стабилен, зависи много силно от конкретната бройка.

Сподели другаде

Категорично е несериозно да се дават някакви точни стойности за овърклок, защото както се е обеждавал всеки овърклок фен, това колко може да се овърклоква даден компонент и на какви стойности на честота/волтаж остава стабилен, зависи много силно от конкретната бройка.

Съгласен съм, но определено си струва риска!

Сподели другаде

Palit GT 630 1 GB DDR3 , Palit GT 630 1 GB DDR5 , която е малко по-бърза. Процесорът ти е доста слабичък и е едноядрен, по-новите игри може да не тръгват, искат минимум двуядрен.

Сподели другаде

Няма смисъл за тази система да бъдат инвестирани средства за нова видеокарта. Така или иначе, колкото и да е добра новата карта, тя ще бъде "спъвана" от процесора и то доста преди видеокартата да може да разкрие възможностите си.

От друга страна, процесора е на сокет A, за който едва ли ще могат да се намерят процесори, а и дори да се намерят, то няма да са кой знае колко по-производителни от текущия.

Лично за мен е безсмислено покупката на нов хардуер за текущата конфигурация, следващата крачка би следвало да бъде нов компютър.

Сподели другаде

Не, той неговия процесор е на сокет 754, като гледам по дъната платка. Може да се смени с някой Athlon 64 3200+ на старо като този, който да е на същия сокет. Това ще подобри малко положението в игрите. Новата видеокарта би могла също да се използва на новия компютър, евентуално, така че не е напълно безсмислено да се купува.

Сподели другаде