Jump to content

Въпрос за Windows 8

miazmatik

Препоръчан пост

Здравейте , сложих Windows 8, много съм доволен-всичко върви без проблем, но има две неща, с които не мога да се справя.

1. Не съм инсталирал антивирусна, а съм  с вградения Windows Defender, който доколкото разбрах е равностоен на Microsoft Securiy Esential, затова не искам да инсталирам друга антивирусна. Но понеже на Windows Update съм задал да изтегля ъпдейти, но да позволи аз да реша, кои да бъдат инсталирани, всекидневно получавам дефиниции за Windows Defender, така някак си се получава, че понякога съм със стари дефиниции, ако не съм ги инсталирал и че един вид имам антивирусна,която трябва да обновявам ръчно,което на днешно време си е безумие,още на XP всичките ми антивирусни са се ъпдейтвали автоматично. Та питането ми е как да реша този проблем,да задам на ъпдейтите да се инсталират автоматично ли? Няма ли друг вариант?

2. Когато съм писал на български,ако не превключа на английски,клавиатурата си остава на БГ. дори след изключване на компа и при повторното му включване има проблем при писане на паролата за влизане в Windows. Има ли решение?

Благодаря.

Сподели другаде

По точка 1. Това са глупости. Антивирусната се обновява автоматично. Можеш и ръчно, когато нямаш търпение. Аз не я закачам и е винаги актуална.

По точка 2. По-лесно щеше да ти бъде да влезеш в настройките, отколкото да си играеш да ни питаш тук.

Цъкаш веднъж с ляв клик върху иконката за език и даваш "Езикови предпочитания". Сега там ти пише, че езика който е най-отгоре е езика по подразбиране. Премести желания език нагоре. Английски трябва да ти е "САЩ" за да нямаш проблем например с кавичките. За български използваме традиционна фонетика.

Успех. :)

Сподели другаде