ozzy Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 Възможно ли е при положение, че съм с всички security ъпдейти на Winows XP SP2, с включен firewall и Firefox и не влизам в съмнителни сайтове, да карам без антивирусна програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 Да, защото един от най-известните изрази в компютърната защита е, че защитата на един компютър зависи от задклавиатурното устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dragozow Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 Възможно да,безопасно не.Ако говорим за кракерски сайтове....Толкова ли нямаш 15мб рам за един антивирус бе Ози? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Август 1, 2006 Author Report Share Публикувано Август 1, 2006 (Редактиран) Възможно да,безопасно не.Ако говорим за кракерски сайтове....Толкова ли нямаш 15мб рам за един антивирус бе Ози? не,... просто ме е връхлетяла някаква мания да си олекотявам компа... Редактиран Август 1, 2006 от Ozzy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 не,... просто ме е връхлетяла някаква мания да си олекотявам компа... Мисля, че не си струва да се лишаваш от антивирусна за сметка на малкото количество ресурси, което печелиш. Тя белята често идва ненадейно и става въднъж. То е малко като предпазните колани при автомобилите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Август 1, 2006 Author Report Share Публикувано Август 1, 2006 Мисля, че не си струва да се лишаваш от антивирусна за сметка на малкото количество ресурси, което печелиш. Тя белята често идва ненадейно и става въднъж. То е малко като предпазните колани при автомобилите. добре а коя антивирка да сложа като най-лека -мисля си за авг фри или нод , но има ли още по-леки? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 Можеш да погледнеш тази тема - http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1298 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Август 1, 2006 Report Share Публикувано Август 1, 2006 добре а коя антивирка да сложа като най-лека -мисля си за авг фри или нод , но има ли още по-леки? Аз имам малко по-друго мнение за антивирусните програми и почти не ги използвам. Имам няколко варианта за Windows XP2:1. Windows XP2 + Firewall (безплатни варианти на Kerio, Jetico или оригиналния на Microsoft.) и Windows Defender (Beta 2).Отделно може и една безплатна AVG, Bitdefender, Avast и подобни за сканиране.Инфо: Windows Defender (Beta 2)Инфо: Windows Defender (Beta 2) е безплатна програма за борба с цититрам: "pop-ups, slow performance, and security threats caused by spyware and other unwanted software". Има защита в реално време. По мое мнение реагира не само на спай, но и на вируси. И то доста добре. 2. Windows XP2 и Comodo AntiVirus=>ИнфоТова е една от малкото безплатни (да не кажа единствена) антивирусни програма с активен скенер и всички екстри на платените антивирусни пакети. Но за съжаление не знам колко памет харчи, защото отдавна не съм я пробвал... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Август 1, 2006 Author Report Share Публикувано Август 1, 2006 Аз имам малко по-друго мнение за антивирусните програми и почти не ги използвам. Имам няколко варианта за Windows XP2:1. Windows XP2 + Firewall (безплатни варианти на Kerio, Jetico или оригиналния на Microsoft.) и Windows Defender (Beta 2).Отделно може и една безплатна AVG, Bitdefender, Avast и подобни за сканиране.Инфо: Windows Defender (Beta 2)Инфо: Windows Defender (Beta 2) е безплатна програма за борба с цититрам: "pop-ups, slow performance, and security threats caused by spyware and other unwanted software". Има защита в реално време. По мое мнение реагира не само на спай, но и на вируси. И то доста добре. 2. Windows XP2 и Comodo AntiVirus=>ИнфоТова е една от малкото безплатни (да не кажа единствена) антивирусни програма с активен скенер и всички екстри на платените антивирусни пакети. Но за съжаление не знам колко памет харчи, защото отдавна не съм я пробвал...ок ще пробвам комодо-то и ще ви кажа дали върви леко и заема малки ресурси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост