Jump to content

От 2-ва компютъра че нито един :(

Препоръчан пост

Здравейте!

Моля ви за малко помощ.

Случката е следната:

Тръгнах да оправям на родителите ми компютъра който е доста старичък AMD процесор с 512MB RAM и някаква видеокарта ATI стара и с 20GB HDD всичко работи и вървеше с Win XP.

Попадна ми друг комп. който е с 120 GB HDD и 256MB RAM, видеокартата подобна на моята ATI ис инсталиран Win7.

Тези 3 компонента ги взех и ги сложих на моята машина като махнах моята видеокарта, после сложих и 120GB HDD и махнах моя, също добавих и тази 256MB RAM към моята 512MB.

Включих компютъра и тръгна да зарежда Win7 от новия хард, но още в самото начало се рестартира преди да зареди Win-на. Пробвах с F8  да бутна нов Win да заредя но неиска да ми тръгне CDROM-а като ми изписва CODE 5

и всичко това се повтаря при всичките ми опити. Влизах и в BIOS-а но нищо.

КАКВО ДА ПРАВЯ И КАК ДА ПОСТЪПЯ???

Благодаря Ви!

Сподели другаде

Сигурни ли сте, че компонентите са изправни и всичко е свързано както трябва? Нагласили ли сте джъмпера на твърдия диск?

Пробвах с F8  да бутна нов Win да заредя но неиска да ми тръгне CDROM-а като ми изписва CODE 5

и всичко това се повтаря при всичките ми опити. Влизах и в BIOS-а но нищо.

В BIOS задали ли сте за First Boot Device Вашето оптично устройство?

Сподели другаде