Julko Публикувано Април 1, 2013 Report Share Публикувано Април 1, 2013 Здравейте, Искам да ви попитам възможно ли е да ми обясните как да свържа два компютъра в мрежа, като единия е с Windows 7, а другия е с XP. Интернета ще бъде пускан от компютъра с Windows 7 към тоя с XP. Връзката е с две мрежови карти и LAN кабел, но знам че трябва да се правят допълнителни настройки, но не знам как затова искам да ми се обясни от хора, които разбират повече от мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 2, 2013 Report Share Публикувано Април 2, 2013 Първо трябва да сме сигурни, дали LAN кабелът, който имате е т.нар. crossover тип! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Април 2, 2013 Author Report Share Публикувано Април 2, 2013 Пояснете какво означава crossover тип, защото не разбирам много от такива неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 2, 2013 Report Share Публикувано Април 2, 2013 Т.нар. crossover тип LAN кабел се изготвя по схемата, както е демонстрирано на следващата картинка:http://i.imgur.com/OguIhIV.jpgАко самия кабел е купен готов точно за такива цели, то най-вероятно не трябват допълнителни манипулации, за това ще приемем, че кабелът си е наред. Мисля, че е редно първо да проверим дали доставчикът на Интернет не ограничава подобно share-ване.На компютъра с Интернет и Windows 7 в Start менюто, напишете cmd и натиснете Enter.В отворилата се конзола, трябва да напишете:ping google.bgВ следващия коментар напишете каква е стойността на TTL! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Април 4, 2013 Author Report Share Публикувано Април 4, 2013 TTL стойността е 59. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 6, 2013 Report Share Публикувано Април 6, 2013 TTL стойността е нормална, което значи, че няма проблеми да се направи такава връзка. Прикачвам картинка, която нагледно обяснява какви трябва да са настройките относно DNS, Gateway, IP Address!http://i.imgur.com/br12cqY.jpg На компютъра с XP, който ще получава Интернета Default Gateway и DNS следва да са със същите адреси, какъвто е IP адреса зададен за тази вътрешна мрежа на компютъра с Windows 7. Тоест, ако за вътрешната мрежа в Windows 7 е зададено IP-то да е 192.168.0.2 трябва в настройките на XP Default Gateway-я и DNS също да са 192.168.0.2Subnet Mask за този range от адреси задължително е 255.255.255.0 и за двата компютъра.Настройките на 7 се правят задължително за втората LAN карта, а за първата през която минава Интернетът от доставчика, настройките си остават същите.Настройките на XP са дори още по-лесни, защото би трябвало когато свържете кабела да ви се покаже в Network Connection новата връзка и от там да въведете необходимите корекции за адресите! Задължително е IP адресите на Windows 7 и Windows XP да са различни, ако за 7 адресът е 192.168.0.2, то за XP може да се направи адресът да е 192.168.0.3На компютъра с 7 също се налага да се разреши т.нар. Internet Connection Sharing-това става, като се кликне с десен бутон върху иконата на втората LAN карта и чрез Properties се сложат тикчета в таба Sharing.Аз ще ви посъветвам да свържете кабела, първо да настроите Windows 7 и след това да се прехвърлите на XP! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Julko Публикувано Април 6, 2013 Author Report Share Публикувано Април 6, 2013 Направих всичко така, както сте го обяснили, но някъде бъркам тъй като пак нищо не става. Ще ви прикача няколко снимки и ще ви помоля да ми кажете къде какво да напиша, защото не мога да си открия грешката. На първата снимка е това, което ми излиза като вляза в мрежовите връзки. На втората е това, което ми показва като стартирам едната мрежова връзка. На третата е това, което ми показва като стартирам другата. Да ми поясните къде и какво да направя, защото все още се уча да работя на Windows 7 и не знам кое къде е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост