SlaviM Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 Някой може ли да ми обясни как да премахна Уиндоус напълно и след това да запиша линукс. Имам диск за линукс но незнам как да махна уиндоус. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 Какво означава "имам диск с Linux"? Инсталационен диск ли имаш?По време на инсталацията на Linux-a имаш възможност да затриеш партишана с Windows - разбирай да го форматираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlaviM Публикувано Март 9, 2013 Author Report Share Публикувано Март 9, 2013 Имам флашка с линукса но като го инсталирам от там не ми изкарва нищо за форматиране на дяловете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 Нека започнем отначало-какъв е този Линукс, т.е. коя дистрибуция е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SlaviM Публикувано Март 9, 2013 Author Report Share Публикувано Март 9, 2013 Ubuntu е дистрибуцията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aaster23 Публикувано Март 11, 2013 Report Share Публикувано Март 11, 2013 Пробвал ли си с друга дистрибуция? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Март 11, 2013 Report Share Публикувано Март 11, 2013 След стартиране на инсталацията, ще се стигне до етап, в който трябва да избирате опциите за харддиска-дали Убунту да замени съществуващата ОС, да се инсталира наред с нея и т.н. На вас ще ви трябва опция, която се нарича Erase disk and install Ubunt. След избирането на тази опция и натискането на бутон Continue, ще трябва да изберете харддиска ви. Тъй като предполагам, че харддискът ви е само един, то той ще е единствения избор. Ако имате свързани Flash памети или SD карти, то и те ще бъдат изобразени, но ще може да се ориентирате по размера им.Посочените инструкции са валидни за последната версия на Ubuntu 12.10. При избирането на горната опция, цялата информация на харддиска ще бъде премахната.След това продължете инсталацията, като ще трябва да избирате часова зона, пароли за потребителите и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Април 3, 2013 Report Share Публикувано Април 3, 2013 (Редактиран) Защо ли си мисля, че автора просто има bootable linux, който е инсталиран на флашката ? Редактиран Април 3, 2013 от clearthevision Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост