batetoo2 Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 Някой може ли да ми обясни как и с каква програма (защото знам, че може и с програма) да си направя сайт в който да мога да качвам собствените си клипчета (плеърът да поддържа HD формат), също така хората да могат да коментират клиповете ми и хората както и аз да можем да ги споделяме с социалните мрежи. Мисля, че това е много трудна задача, но с правилните инструкции мога да се справя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 За да имаш собствен сайт ти трябват няколко неща:1. Хостинг с поддръжка на съответните услуги за работата на сайта - примерно поддръжка на PHP, MySQL и т. н. т. Има платени и безплатни (с някои условия) варианти, а можеш и сам да си осигуриш подходящото оборудване и да си инсталираш необходимия софтуер.2. Домейн (име на сайта). Можеш да си регистрираш някакво име (обикновено се заплаща за някакъв период, например година) или да потърсиш безплатен вариант - например поддомейн.3. Система за работата на сайта - както казваш, можеш да си направиш страниците с някаква програма, особено, ако имаш опит с HTML, например. Друг вариант е да ползваш готова система - Joomla!, Wordpress... потърси информация за Content management systems (CMS).4. Дизайн - оформление на страниците, цветове, менюта и т. н. т. Има готови шаблони за повечето CMS, а може и ти да си изработиш нещо.5. Съдържание - текст, снимки, мултимедия... внимавай за лиценза на материалите, които използваш, както и за законовите ограничения.На първо време си определи какъв ти е бюджета (каква сума си готов да инвестираш в начинанието), какви точно са ти уменията, колко време можеш да отделиш за тази задача и каква точно ти е целта. Струва ми се, че за това, което си написал като изисквания, YouTube ще ти свърши работа и няма смисъл да си правиш сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
batetoo2 Публикувано Март 9, 2013 Author Report Share Публикувано Март 9, 2013 За да имаш собствен сайт ти трябват няколко неща:1. Хостинг с поддръжка на съответните услуги за работата на сайта - примерно поддръжка на PHP, MySQL и т. н. т. Има платени и безплатни (с някои условия) варианти, а можеш и сам да си осигуриш подходящото оборудване и да си инсталираш необходимия софтуер.2. Домейн (име на сайта). Можеш да си регистрираш някакво име (обикновено се заплаща за някакъв период, например година) или да потърсиш безплатен вариант - например поддомейн.3. Система за работата на сайта - както казваш, можеш да си направиш страниците с някаква програма, особено, ако имаш опит с HTML, например. Друг вариант е да ползваш готова система - Joomla!, Wordpress... потърси информация за Content management systems (CMS).4. Дизайн - оформление на страниците, цветове, менюта и т. н. т. Има готови шаблони за повечето CMS, а може и ти да си изработиш нещо.5. Съдържание - текст, снимки, мултимедия... внимавай за лиценза на материалите, които използваш, както и за законовите ограничения.На първо време си определи какъв ти е бюджета (каква сума си готов да инвестираш в начинанието), какви точно са ти уменията, колко време можеш да отделиш за тази задача и каква точно ти е целта. Струва ми се, че за това, което си написал като изисквания, YouTube ще ти свърши работа и няма смисъл да си правиш сайт. Ооо това изглежда доста сложно, а как така ще са нужни пари ? Каква е разликата от безплатен сайт и платен хостинг (аз дори не знам какво значи думата ) ? И не YouTube за съжаление не може да ми свърши работа, защото ми изписва това за 2-ри път. Цък, цък. Не мога да ги разбера тия хора. И други неоторизирани лица си качват свойте клипове с която и да е песен, но при тях се публикуват, а при мен не може, нямал съм права,те пък щото много имат ! Раздрах, че с Adobe Dreamviewer могат да се правят сайтове, но с програмите на Адобе не съм много на ти... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 9, 2013 Report Share Публикувано Март 9, 2013 Ооо това изглежда доста сложно, а как така ще са нужни пари ?Не е чак толкова сложно, доста хора си правят сайтове - иска се малко време да се научиш и повечко време за практика. Парите ще ти трябват, ако решиш да закупуваш домейн, хостинг, дизайн и т. н. т. Както казах, има и безплатни решения, но обикновено те не са подходящи, ако изграждаш сериозен сайт. Каква е разликата от безплатен сайт и платен хостинг (аз дори не знам какво значи думата ) ?Хостинг в общия случай е мястото (сървъра), на което ще бъде твоя сайт - например компютър, на който можеш да "качиш" клипове, музика и др. така, че да се "виждат" в целия свят.В единия случай има разни неприятни ограничения - например ограничения за големината на сайта (като обем) или за вида на файловете в него (например, да не могат да се вмъкват клипове в определен формат). Често има ограничения и относно трафика - ако сайта ти стане известен и имаш много посетители, фирмата, която ти е предоставила безплатния хостинг, може да го спре без предупреждение. Освен това обикновено не се прави архив на сайта - ти ще трябва да се грижиш за това. Възможно е и да се наложи да поставиш техни реклами на твоя сайт.В другия случай даваш определена сума и получаваш услуги, които обикновено са гарантирани - трафик, поддръжка, свободно място, поддръжка на различни видове файлове, липса на чужди реклами... И не YouTube за съжаление не може да ми свърши работа, защото ми изписва това за 2-ри път. Цък, цък. Не мога да ги разбера тия хора. И други неоторизирани лица си качват свойте клипове с която и да е песен, но при тях се публикуват, а при мен не може, нямал съм права,те пък щото много имат !Ако ползваш материали със защитени авторски права, ще продължаваш да имаш такива проблеми, независимо дали си правиш собствен сайт или ползваш чужда услуга. Навлизаш в доста опасна територия и срещу теб може да бъде заведено дело и да бъдеш осъден. Ти си прецени дали риска си струва. И да, YouTube и някои потребители са си закупили правата върху определени песни и видеоклипове и си ги ползват законно. Има клипове, които са останали отпреди влизането в сила на съответните закони, но тенденцията е всичко да се узакони по един или друг начин. Раздрах, че с Adobe Dreamviewer могат да се правят сайтове, но с програмите на Адобе не съм много на ти...Сайт може да се направи и Notepad, въпроса не е в програмата, а в знанията на този, който работи с нея. Затова ти предложих готови системи - предполагам, че с тях ще ти бъде по-лесно в началото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
batetoo2 Публикувано Март 9, 2013 Author Report Share Публикувано Март 9, 2013 Не е чак толкова сложно, доста хора си правят сайтове - иска се малко време да се научиш и повечко време за практика. Парите ще ти трябват, ако решиш да закупуваш домейн, хостинг, дизайн и т. н. т. Както казах, има и безплатни решения, но обикновено те не са подходящи, ако изграждаш сериозен сайт. Хостинг в общия случай е мястото (сървъра), на което ще бъде твоя сайт - например компютър, на който можеш да "качиш" клипове, музика и др. така, че да се "виждат" в целия свят.В единия случай има разни неприятни ограничения - например ограничения за големината на сайта (като обем) или за вида на файловете в него (например, да не могат да се вмъкват клипове в определен формат). Често има ограничения и относно трафика - ако сайта ти стане известен и имаш много посетители, фирмата, която ти е предоставила безплатния хостинг, може да го спре без предупреждение. Освен това обикновено не се прави архив на сайта - ти ще трябва да се грижиш за това. Възможно е и да се наложи да поставиш техни реклами на твоя сайт.В другия случай даваш определена сума и получаваш услуги, които обикновено са гарантирани - трафик, поддръжка, свободно място, поддръжка на различни видове файлове, липса на чужди реклами... Ако ползваш материали със защитени авторски права, ще продължаваш да имаш такива проблеми, независимо дали си правиш собствен сайт или ползваш чужда услуга. Навлизаш в доста опасна територия и срещу теб може да бъде заведено дело и да бъдеш осъден. Ти си прецени дали риска си струва. И да, YouTube и някои потребители са си закупили правата върху определени песни и видеоклипове и си ги ползват законно. Има клипове, които са останали отпреди влизането в сила на съответните закони, но тенденцията е всичко да се узакони по един или друг начин. Сайт може да се направи и Notepad, въпроса не е в програмата, а в знанията на този, който работи с нея. Затова ти предложих готови системи - предполагам, че с тях ще ти бъде по-лесно в началото. Да, за в началото ще са ми нужни готови формати или там както се нарича, за да справя с сайта, но щам ще продължават да ми правят проблеми за авторските права, май изобщо да не го почвам. Да не само да си загубя времето и накрая да го затворят.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Greenleaf Публикувано Юли 1, 2013 Report Share Публикувано Юли 1, 2013 Здравей! Ако все още искаш да си правиш сайт, ние можем да ти помогнем с изработката на сайта. Разгледай какво предлагаме на http://freshdesign.bg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 1, 2013 Report Share Публикувано Юли 1, 2013 Не мога да ги разбера тия хора. И други неоторизирани лица си качват свойте клипове с която и да е песен..Която и да е песен да си качват - НЕ!С тази песен, която ти качваш - може да си я качат - ДА! Хората си я качват за разлика от теб и в това няма нищо чудно. В YouTube имат право да я качват само определени потребители или партньори на YouTube! Може дори да са самите автори! А ти партньор ли си на YouTube? И един пример - за даден клип дистрибутора държи да бъде популяризиран в YouTube, но това да стане само на едно място, на официалното му място, където да се брои броя гледания и да се коментира само на това място. Артистът заслужава аплодисментите на конкретното място, а не на филанкишията, който го е изкопирал от някъде си и разводнил из социалната мрежа.Ако така продължаваш да се държиш нагло ще загазиш много сериозно. Ако се оплаче някой от акаунта ще те разжалват без предупреждение и ще загубиш всичкия си блясък и няма да можеш да качваш дългометражни клипове, а акаунта ти ще си иде с всичко качено на него при трето оплакване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VBoichev Публикувано Август 30, 2013 Report Share Публикувано Август 30, 2013 Ако проекта не е супер професионален или комерсиален има десетки, дори стотици готови платформи, чрез които можеш да управляваш съдържанието и да създадеш сайта, който искаш.Като за начало разгледай blogger, http://www.tumblr.com , http://wordpress.com/ а не org а съм сигурен, че ако се разровиш, ще намериш още десетки варианти за безплатен сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост