roni 62 Публикувано Февруари 27, 2013 Report Share Публикувано Февруари 27, 2013 защо някои сайтове ми излизат с иероглифи,ако някой ми отговори ще бъда много благодарен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 27, 2013 Report Share Публикувано Февруари 27, 2013 Защото не си си кирилизирал Windows-а както трябва или FlexType ти е прецакал Windows-а - нещо, което много успешно прави. И Flex Type не ти трябва - Windows има вградена кирилизация, не ползвай дебилският флекс тъп.И между другото - можеше да уточниш къде и какви йероглифи ти излизат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
roni 62 Публикувано Февруари 27, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2013 например,заглавията на някои книги или статии ми излизат с иероглифи.windowsa ми е килиризиран Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 27, 2013 Report Share Публикувано Февруари 27, 2013 Първо, не си написал за коя точно версия на Windows става въпрос.Второ, "правописа" ти е... като кирилицата ти в момента.Трето, не си ползвал търсачката... все едно коя.След като имаш достатъчно свободно време да публикуваш една и съща тема многократно, надявам се, че ще намериш време и да прочетеш ръководството Регионалните и езикови настройки в Windows - как да работим с тях.Понеже в твоя случай е малко късно да прилагаш описаните там настройки, посочвам ти го само информативно. Практическа работа ще ти свърши темата с описанието на NR BG-Fix Tool.Още информация по въпроса (в случай, че ти се чете) има на сайта на Инжинера; следващият път, когато ти потрябва само фонетична подредба (а не "кирилизатор"), можеш да използваш програмата от този сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Февруари 28, 2013 Report Share Публикувано Февруари 28, 2013 Доколкото разбрах, инжинера е починал( дано да не е вярно), но делото му остава в историята. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
roni 62 Публикувано Март 1, 2013 Author Report Share Публикувано Март 1, 2013 знаете ли,този проблем с иероглифите е само с мозилата,с гоогъл хроме нямам проблеми,макар че работя с най-новата версия на мозила.windowsa ми е XP. направих всички настройки , но все си е така Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Март 1, 2013 Report Share Публикувано Март 1, 2013 Не използвам мозила, но виж в менюто начин на кодиране-View-Character encoding-избери unicode(UTF-8) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
roni 62 Публикувано Март 1, 2013 Author Report Share Публикувано Март 1, 2013 и това съм направил ,но нямам обяснение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 1, 2013 Report Share Публикувано Март 1, 2013 Провери дали всички настройки са както показаните на снимката:http://img15.imagefra.me/i531/panevdd/o48_436_u9clz.jpgВ раздела за избора на език също трябва да присъства Български.Друг вариант е да преинсталираш браузъра след като си решил проблема с кирилицата в Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост