Jump to content

Запазване на капацитета на батерия за лаптоп

Препоръчан пост

Изпозлвам основно лаптопа като стационарен комп. Въпросът ми беше дали ще се запази капацитета с времето ако премахна батерията и я оставя извън лаптопа. Няма никави познания в тази област и очаквах както я оставя така и да я заваря (долу-горе). Явно че има някои условности, които отхвърлят идеята ми като такава. До момента не съм махал батерията, работи си даже не я разреждам, което явно е грешно, но може да се поправи.
Сподели другаде

Най-добре е при покупка на лаптоп да се спазарите с продавача да ви свали 200лв от цената и да си вземе батерията.Да му кажете ,че и без това не ви трябва ,и нямате място в хладилника да я съхранявате 7/8 години(то през това време и хладилника ви може да изгори).Същото е и с автомобилите,купуваш си ново БМВ ,сваляш си гумите с летите джанти и си ги държиш в мазето чисто новички,слагаш едни втора употреба и си караш.След няколко години ги вадиш от мазето и ги изхвърляш защото вече са пластмасови и не стават за нищо.Моят Асус е на 4 години батерията никога не е вадена от него,работи по 10-на часа всеки ден,постоянно включен в зарядното,като падне под 95% започва да се зарежда,през другото време ми изписва "Включен в захранване,не се зарежда".Не знам какво толкова си губите времето с тия батерии,хората са измислили как да се съхраняват докато са на лаптопа.Веднъж в месеца разреждам батерията до край,чел съм че е най добре да се разрежда под safe mode защото тогава са изключени всички енерго спестяващи настройки на захранването и батерията се разрежда напълно.В момента държи над час при ровене в интернет,пуснат скайп и т.н.т. Като нова държеше 2 часа и нещо. :)

Явно изобщо не сте прочели темата до момента, защото сравненията са меко казано не на място!

Някой накъде да е написал, че батерията ще се съхранява "7/8" години?

Случайно, да сте чели по-назад в темата какво е писано точно за това разреждане до край? Батерията така или иначе не може да бъде разредена до край, защото има електроника в нея, предпазваща я, от това, което съм писал по-рано в темата, да стане! Освен това, разреждането под safe mode е глупост, защото в него си се зарежда и управлението на захранването!

Сподели другаде