Jump to content

Препоръчан пост

С Windows 7. съм и имам проблем с Movie Maker 2012. Много рядко, да не кажа случайно, мога да ползвам функцията transitions. Знам, че програмата има проблем със 7-цата, но се чудя, дали някой вече не е успял да намери решение. Компа ми отговаря на всички изисквания, видеоплатката си поддържа DirectX 9-10, нямам вируси, оригинален Windows 7...и т. н. Някакъв съвет как да си активирам преходите? Само в Windows 7 прави май проблеми. Чесно казано, колкото и елементарна да е тази програма ми върши чудесна работа и все още не искам да се отказвам от нея.

post-23652-0-93367100-1361145980_thumb.png

post-23652-0-80158600-1361146001_thumb.png

Сподели другаде

Преди тази функция си работеше съвсем нормално . Но, понеже рядко я ползвам /както и самата програма/не мога да кажа, кога точно се появи проблема. Но, със сигурност не стана изведнъж. По някога си работеше, друг път не беше активна. За да мога да я ползвам се налагаше да запаметявам проекта и да се надявам, че при следващото отваряне ще е включена. Но, сега вече и този номер не минава. Не става с преинсталация нито на драйвери нито на самата проглама!
Сподели другаде

Кога е било това преди ?

След инсталиране на QuickTime Player ли започна, защото има вероятност видео файловете да се отварят с него и от там мувимейкъра да се бърка.

Сподели другаде

Точно QuickTime Player нямам инсталиран.

Реших да проверя по-упорито, няма ли начин да направя все пак въпросните преходи м/у отделните кадри и се оказа, че има. В никакъв случай не е решение на проблема, само замазването му :look: След стартиране на проекта, функцията transitions е активна и ако се внимава и не се цъква с мишката върху никоя друга от функциите, може да се работи. В момента обаче, ако реша да сложа ефект, да добавя текст, музика или просто по грешка цъкна някъде другаде, transitions изчезва и за да се изкара отново, програмата трябва да се затвори и стартира отново. Толкова е досадно, че ми писна и си инсталирах AVS Video Editor.

Сподели другаде

С AVS си точно в десятката, ама аз ползвам Movie Maker 2012 и не съм срещал такъв проблем. Опитай да направиш Splt и тогава виж дали нямаш показали се преходи. Програмата си работи перфектно! Няма повод за оплакване. Провери в Гугъл с ключови думи "hidden" "transitions" "invisible" "movie maker 2012" и ще разбереш, че съм прав, че си само ти. Явно не я управлявате както повелява програмата.
Сподели другаде

Здравей Вання. А дали случайно не се е повредила инсталацията при ъпдейт или поради друга причина. Пробвала ли си изтриване и инсталиране отново?

И също погледни тук http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/moviemaker-av/lost-my-transitions-pane-in-movie-maker/a2dec7ea-3efa-4654-9dc2-0e748ce93f3d?msgId=3d72ddf2-1913-4eec-b360-c158a4d46c88 , може нещо да помогне.

Сподели другаде

Здравей Вання. А дали случайно не се е повредила инсталацията при ъпдейт или поради друга причина. Пробвала ли си изтриване и инсталиране отново?

И също погледни тук http://answers.micro...60-c158a4d46c88 , може нещо да помогне.

Два пъти инсталирах програмата и не помогна. Но, наистина като премахнах иконата "Transitions група" от

Toolbar за бърз достъп се оправи. Мерси много за линка!

Сподели другаде