Jump to content

Странен проблем!

StuFF

Препоръчан пост

Може ли да съмс x64 операционна система , а всички драйвъри , програми и прочие , при инстала да ми пише че са x86 и ако да може ли да обесните защо?

Мога да кажа, че много не ясно е поставен въпроса.

Питам кои са тези x86 драйвери, и как ги видя. къде са , инсталирани ли са вече?

За програми, това е възможно. ОС която е x64 може да работи със x86 софтуер, За него си прави отделна папка във Program Files. Която е x86.

Та сега давай, кажи какво точно те интересува?

Сподели другаде

Точно такава папка ми прави в програм файлс , и на драйвърите които инсталвам , а са ми с лизенциран диск...да кажеш , че не са ми за компа добре ама.. още при инстала си го пише 4е са x86 и си ми прави папка точно в програм фаилс...
Сподели другаде

A всъщност проверили ли сте дали на самия диск няма драйвъри за 64-битова операционна система? Отделно, самите драйвъри инсталират ли се на систеамата, защото, ако реално те са x86-64, той най-вероятно процесът ще завърши неуспешно?
Сподели другаде

В такъв случай, няма за какво да се притеснявате щом драйвърите са се инсталирали и устройствата се разпознават успешно.

Има разлика между двете директории - Program Files и Program Files (x86).

Сподели другаде

Под x64 версии на Windows има две папки за "програмни файлове" - Program Files и Program Files (x86). Първата е за 64-битови приложения, докато втората е за 32-битови. Къде ще се инсталира дадено приложение, зависи от инсталатора му. Ако инсталаторът е 32-битов, приложението ще се инсталира в Program Files (x86). Ако инсталаторът е 64-битов, обикновено се инсталира в Program Files. Казвам "обикновено", защото по принцип 64-битовите приложения имат и 64-битов инсталатор, но е възможно инсталаторът да е 64-битов, а приложението - 32-битово.

Двете папки за програмни файлове целят основно подреденост и елиминиране на конфликти.

Сподели другаде