Jump to content

Въпрос за съхранение на лицензиран windows

Pavkata_svt

Препоръчан пост

Здравейте,ползвам активно компютри,но съм само потребител.Не разбирам нещата в дълбочина и за това питам.

Преди месец си купих нов лаптоп със инсталиран оригинален windows 7 home premium.В кашона има упътване за работа с компютъра диск с драйвери и лицензи.Въпросът ми е за windows-а.Има ли начин да се съхрани по някакъв начин за преинсталиране ако е необходимо след време.

И още един въпрос,като разпознат лицензиран windows от тяхната страница ми предлагат безплатно инсталиране на антивирусната им програма.По-добра ли е от някоя пиратска безплатна?Уточнявам че предпочитам истински неща,може би защото не разбирам на темата.

Не се смейте ако питам за елементарни за вас неща/въпреки че от прочетеното тук съм открил че се отговаря много точно и правилно/просто съм професионалист в същата област,но с други машини.

Ако има значение компютъра е DELL inspiron 5110 i5 6gb 750gb hdd

Благодаря за вниманието.

Сподели другаде

В упътването на лаптопа трябва да имаш инструкции как да си направиш диск,или дискове ако е нужен повече от един за преинсталация. Дискове за бекъп имам предвид. Също така възможно е да имаш скрит дял на твърдия си диск,който се задейства с някаква клавишна комбинация при рестарт на компа и така преинсталираш=възвръща операционната система във първоначалния й вид,когато си закупил компа.
Сподели другаде

За антивирусната на Майкрософт някъде четох, че не се представяла много добре. Има обаче други също безплатни програми, които според скромното ми мнение са за предпочитане: Комодо(стена+антивирусна), Аваст, Авира...
Сподели другаде

Благодаря за отговорите до тук.Има бекъп,поиска ми три диска и си записа нещо.Това означава ли че на тях е операционната програма?

За антивирусната програма също благодаря,като се замислих настолният ми компютър е с AVG и вече 7 години съм без проблем-или не го забелязвам.

Сподели другаде

Има бекъп,поиска ми три диска и си записа нещо.Това означава ли че на тях е операционната програма?

Би трябвало, поне съдейки по описанието ти.

За антивирусната програма също благодаря,като се замислих настолният ми компютър е с AVG и вече 7 години съм без проблем-или не го забелязвам.

От безплатните антивирусни бих предпочел avast! Free Antivirus, Avira Free Antivirus или Microsoft Security Essentials. Последната може и да няма особено висок detection rate по разни тестове, но поне по мое мнение е напълно достатъчна за защита. А и реално може да се каже, че това се компенсира от минималното количество фалшиви тревоги и пълната стабилност на продукта спрямо други.

Сподели другаде

Дори да не е успешен бекъпа,винаги можеш да си свалиш чист релийз на Windows Home Premium,да пише MSDN в релийза( ако искаш подробности пише на лични, тук в форума) да си го запишеш на диск,инсталираш и след инсталацията си вкарваш кода,трябва да имаш стикер с код,обикновено отдолу на лаптопа и така си имаш лицензиран windows и си преинсталираш колкото искаш пъти.
Сподели другаде

• 2 weeks later...