miazmatik Публикувано Февруари 12, 2013 Report Share Публикувано Февруари 12, 2013 Здравейте,имам един може би наивен въпрос,но ме интересува. Значи твърдият диск е 250 GB. Като съм заделил за C 30 GB, а останалото към 200 GB е другия ми дял за филми,музика,книги и т.н. Става дума за това, че не държа много време филми или други,след като ги сваля,а ги трия и се получава така че от втория дял на диска, винаги се заемат най-много 50-60 GB. Притеснява ме, дали винаги се записва на едни и същи сектори от диска, а другите си стоят незаети и има ли вероятност,тези сектори, по които се пише най-често да се повредят. Дано сте разбрали какво искам да кажа....Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 12, 2013 Report Share Публикувано Февруари 12, 2013 Твърдият диск не е твърдотелен носител. Там ограниченията са на записване върху една и съща клетка памет. Твърдите дискове са магнитни носители, там ограниченията са от друг сорт, а животът им не се мери с брой записвания, а в часове работа преди повреда. При презаписване се променя ориентацията на домените на магнитното покритие, като никъде не е посочен подобен показател за живот. Единственият важен показател е качеството на покритието на плочите, нещо което се и премълчава и няма как да се промени.Не виждам някакви особени причини за притеснение от твоя страна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Февруари 12, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 12, 2013 Благодаря за поясненията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост