Jump to content

Проблем с гледането на филми в домашна мрежа ?Насича постоянно картината и говора.

Препоръчан пост

Здравейте на всички.

Проблем с гледането на филми в домашна мрежа:

Картината и говора насичат постоянно.

От какво може да се получава тоя проблем?

По какъв начин може да се предотврати тоя проблем?

Сподели другаде

Смяна на компютъра.

Такива теми са дискутирани стократно.

Предотвратяването става и по друг начин. Конвертирайте материалът със загубване на качеството, тоест да го направите по-малък калибър видео със силно занижено качество. Смалете поне резолюцията или обърнете видеото в приемлив формат, който не е тежък за плеъра. Какъв формат може да каже някой специалист по кодирането и слабите компютри. Вашият не е за Hi-Fi и ще трябва да се съобразявате с остарялата техника да пускате стари второразрядни филми.

Сподели другаде

Здравейте на всички. Проблем с гледането на филми в домашна мрежа:Картината и говора насичат постоянно.От какво може да се получава тоя проблем? По какъв начин може да се предотврати тоя проблем?

Зависи как е поставен проблемът. Какви са устройствата в мрежата, на какво се гледа, от какво устройство се стриймва?

Хайде, няма с ченгел да ги вадим :)

Сподели другаде

ами не съм и предположил че ще обърнете толкова внимание.

Ето и малко инфо за конкретната конфигурация :

PC.txt

Laptop.txt

С Windows 8 почети не накъсва картината с VLC Player без да се конвертира видео материалът но с Windows 7 е нещо страшно.

Но за сметка на това не ми се отдава чак толкова Windows 8 за това ще си остана с Windows 7.

Ето и как седят точно нещата:

Включвам PC.txt , Laptop.txt, TV Sasmung Smart TV,

PC.txt се намира видео материала

Laptop.txt е свързан с HMDI с TV Sasmung Smart TV и от тук се гледа и видео материала чрез Pot(Daum)Player VLC Player Nero ....

Сподели другаде

Това е което ти трябва,инсталираш и действаш:http://www.homemediaserver.ru/index.htm

Малко настройки и давай на безжичното гледане на филми.Тази програмка на пръв поглед е невзрачна но не прощава.

НЕ НАКЪСВА!!!

Сподели другаде

Мога да ти направя клип с настройките.Пиши точният модел на телевизора.

Нали си свързан по WIFI с рутера в домашната ти мрежа,аз също много се мъчих преди три години но от тогава се родих.

Точно поради тази причина ще помогна.

Колкото до програмата чете всички популярни формати!

Сподели другаде

Правиш така:http://vbox7.com/play:1e69adf06f като сменяш само марката на телевизора(ще се ориентираш).Моята версия на програмата е по-стара но в линка който ти пратих вчера има по-нова.

Аз не съм инсталирал нова версия защото тази ми работи перфектно.

И на телевизора даваш обновяване на сървърите или както ти е там по менюто.

После нещата изглеждат така:http://vbox7.com/play:59e15a19a4

Ако не стане пак ще помагам,давай!

Сподели другаде

Забравих да напиша че след инсталацията на програмата влизаш в контрол панела,защитна стена на Windows и в опцията пропускане на програма през защитната стена добавяш HOME MEDIA SERVER!!!

Ще се ориентираш,лесно е.

Сподели другаде

Готово!Абе знам че гледах видео материал преди някой друга година със същата конфигурация а сега не става а то къде бил проблема .

Изтрих новите график драйвери инсталирах от 2010 и няма проблеми.

Сподели другаде