Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте !

Немога да си обесня защо при положение , че един път след работа с лаптоп ( които е в тока , не с батерия ) го затварям , после го отварям и продължавам работа ( но примерно ме е нямало до 1 4ас ) , друг път го затварям , няма ме по-дълго време и без токов удар или изключване от мрежата тои сам си спира? Това може ли да се дължи от прегряване на нещо , защото нямам настроика като постои известно време и да се изключва. Също така съм забелязал , че като му затворя екрана и той спира работа с интернет и с всичко което е пуснато , а аз не желая да е така? Изкам като си го затворя , дори и 10 часа да ме няма , да му се изключи само монитора , а след като го отворя да го включа и да продължа от там до където съм стигнал.

Сподели другаде

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Тоест - изключил си опциите за пестене на енергия на съответната ОС? А дали в БИОС-а на лаптопа(и за него не даваш информация) няма допълнителни настройки?
Сподели другаде

Ами колега незнам и аз , но има 2 варианта ако си затворя на лаптопа монитора. Първия - Ако съм бърз за кам 1-2 часа някаде ( не съм засичал ) , компа ми заспива и после си го пускам и тръгва от кадето е бил ; Втория - И то от скоро забелязах , че ако по продължително време стой без да го отворя , направо си се изключва. И в двата варианта обаче лаптопа като го затворя спира да ми тегли от торенти , спира абсолютно всичко което ползвам в момента . А Аз изкам и като си му затворя капак , просто да му се изключи монитора , не той или пък да не работи през това време което е затворен с интернет или програма която съм пуснал . Ако си ме разбрал добре , ще дам всякаква инфо от кадето е нужно за да помогна да го оправим. Бади конкретен на кое изкаш снимка , или информация за да може да ми видиш настройките...

П.П : Преди 1-2 часа се разбраниках в настройките му за заспиване , и си го нагласих на последното , там където пише заспиване след като си го затворя , да продължава примерно да ми свири с програмка някфа музичка , но пак спира да ми тегли от торенти...

Сподели другаде

За твое съжаление самият аз имам лаптоп едва от около два месеца и по принцип не им разбирам много. :)

Все пак няма да е лошо да напишеш най-после(ако не е тайна ;)) какъв точно е лаптопа и операционната система - така някой друг би могъл да помогне повече...Но не разчитай твърде много на това - понякога се случва даден въпрос да си остане висящ...

П.П. Към администраторите на форума - много се радвам, че има опция за автоматично запазване на коментарите. Току-що отново без да искам изтрих написаното, но този път видях и използвах опцията за възстановяване. :)

Сподели другаде

За да не заспива комп. трябва да настоиш какво да прави капака.Контролен панел,опции на захранването.

post-11269-0-09987600-1360271959_thumb.jpg

И там слагаш следните настройки за когато е на ток.

post-11269-0-55419100-1360272102_thumb.jpg

Създай си план на захранването.

post-11269-0-78023900-1360272310_thumb.jpg

Ако искаш да не заспива комп. когато е на ток.

post-11269-0-62786900-1360272473_thumb.jpg

Сподели другаде

Направих ги аз тези настроики , обаче като го затворя продължава да не ми тегли от нета ,или клип да ми зарежда примерно...? Защо е така , само при мен ли е.......
Сподели другаде

"Изкам като си го затворя , дори и 10 часа да ме няма , да му се изключи само монитора ." Това означава компютъра да не заспива.Угасва само монитора,всички програми продължават работа. "А след като го отворя да го включа и да продължа от там до където съм стигнал."Това се получава ако комп. заспива при затваряне на капака.Искаш едновременно две различни неща.
Сподели другаде

Може и аз да съм ви объркал от неукоста ми , извинявам се . Ще го обесня колкото мога просто и разбираемо : След затваряне на капака , компютъра да продължи работа с интернет ( да тегли, да зарежда , да си стои в скайп и феисбук ) , но ( ако може ) в същото време до като е затворен , монитора да не свети , за да не нагрява допълнително. Незнам това дали може , но ако може ще ми е от полза ако си го добавя към настройките :) .
Сподели другаде

Тогава задаваш когато е затворен капака-Не прави нищо.Всичко работи,само угасва монитора.Просто направи това което съм показал по горе.

Накрая трябва да-записване на промените.

Редактиран от gogulef
Сподели другаде

Задал съм го , а на онова дет пише Заспиване - Никога ли да го оставя .. или ? Защото сега сичко ми е така както си показал , и като му затворя капака и ми се изключва и нета , на безжичен нет съм , и не е мои , ако има нещо от значение и това...
Сподели другаде

Ето така ми изглеждат в момента настройките , и затворя ли капака , нета ми се изключва .... но ако съм пуснал музика примерно продължава да работи , незнам защо обаче неще да ми действа нета.......

post-23188-0-52705800-1360321710_thumb.png

post-23188-0-72023000-1360321717_thumb.png

post-23188-0-39571500-1360321724_thumb.png

Сподели другаде

Хмм , и аз , мисля маи да си го направя като преди , дори и да ми се налага по 2-3 пъти на ден да го включвам и изключвам по добре от колкото да си стои включен без нищо да прави...
Сподели другаде