Jump to content

Проблем - Kaspersky прекъсва/блокира интернет

Препоръчан пост

Здравейте, днес видях че имам проблеми с интернета - не мога да отворя и заредя почти никакви страници. Обадих се на доставчика, и му казах и те дойдоха в къщи, огледаха всичко, и никъде не видяха никакви проблеми. След това ме попитаха може ли да изключа Kaspersky Internet Security за малко и моментално след като го изключих компютъра започна да отваря всякакви страници без никакъв проблем. Като го вкючиха, и отново не иска да зареди никакви страници. Казаха ми че Kaspersky ми създава проблеми на интернет връзката и че те няма какво да направят повече по-въпроса. Тестваха и на техен служебен лаптоп с моя мак адрес и всичко беше наред. Това не ми се случва за първи път, преди съм бил на друг доставчик и с друг компютър, и този проблем пак се е появявал но този път вече наистина ми писна тотално от него. Сега пиша от компютъра на брат ми защото на моя "нямам интернет".

Моля ви, помогнете ми да да го разреша този проблем. От какво може да е и как да го оправя?

Благодаря ви

Сподели другаде

Ако в пакета за сигурност, който ползваш е проблема - просто го смени с някое безплатно решение: Avast Free,

Avira Free или друга. Вариант е също, да разгледаш настройките на кашпереца и да ги смениш така, че да не ти блокира нета. Лично аз с това бих започнал.

Сподели другаде

Този проблем не е нещо ново. Преди 5 години го имаше пак. Тогава ходих да слагам Касперски на пресен WindowsXP с интернет. След инсталация на KAV интернета спря завинаги! Премахването на антивируса не доведе до нищо. Връщане на системата до най-ранната първа точка също! Асистираха ни операторите на интернет доставчика и всичко си беше ОК на настройките, но нямаше интернет. При втори опит с нов Уиндоус пак така се случи! И ми стана ясно, че Kaspersky бе виновен за това, че имаше някакъв бъг. Сега изглежда пак си го повтарят! :)
Сподели другаде

Много си прав. Как за толкова време до сега не го оправиха... Това се прави с някаква цел явно - 99% съм сигурен че нарочно не са го оправили.

Между другото, Nikssi защо не им поставиш въпроса директно - много ми е интересно какъв отговор ще ти дадат от LAB ZAO, може би никакъв и най-вероятно ще си замълчат.

Сподели другаде