Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!

Проблема ми със звука на новия ми лаптоп. Преди 1-2 месеца си взех Леново G580 оправих си му windowsa , вкарах си му диска с драйвърите и всичко си е ок . Нямам проблеми с никой от драйвърите освен с този на звука . Наскоро обесних проблема си на един приятел и той ми каза , че е от програмата Dolby , с която работят сичките ми програми отностно изкарването на звука както от самия лаптоп , така и когато съм го свързал с буфер и колони. Чува се се едно съм в зала , не точно така ами по странно и ме нервира , не е като изчистен звук който съм си вадил с обикновени драйвъри . Например ако тругна да гледам боксов мач , се чува силно как публиката вика а ударите и коментатора се едно звучат глухо едно такова.. се едно 1:10 звука на публиката с този на останалите звуци. Може и да дадете съвет ако не е нужно да сменям долби с нещо друго то поне да му направя настроиките ли , и аз незнам , ако не , тогава ще го истрия накрая и ще турся нещо друго. Ако нещо несъм разяснил , или несте разбрали пишете за да поясня!

Благодаря предварително !

Сподели другаде

Като за начало се увери, че си свързал колоните в правилните жакове. След това се увери, че настройките в звуковия панел са правилни, т.е. Stereo, ако използваш 2.0/2.1 колони или 5.1, ако използваш 5.1 колони. Евентуално може да е от полза, ако кажеш точно какъв е звуковият чип.
Сподели другаде

Така ... " подкарах я " : ) , сега като съм вътре опиши по кое как да деиствам и снимки ли какво да кача...

А , и ако имате кейген , за да я лицензирам програмата , моля постнете.

Сподели другаде

Звуков адаптер Conexant Cx20590 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]

Звуков адаптер Intel Panther Point HDMI @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-

Ако не е правилната информация , кажи каде да потърся за да е точно всичко.

Сподели другаде

Според мен , целия проблем е в това Dolby... даите идея да го заместя ли , какво да го направя , за да си ми изкарва еднакви звуци насякаде ( когато играя , гледам филми , клипове , слушам музика ) и то или да си изкарвам звука от лаптопа , или най-много да си го свържа към 2-те колони с буфера. Не ми трябват такива програми като DOLBY за да оправям секи един звук. Изкам си просто като на настолния , нормален говор и бас .
Сподели другаде

Дай снимка от това въпросното "DOLBY" приложение.

Също така...

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Ами , аз го махнах това DOLBY накрая но покраи него изтрих драивърите и на conetax audio мисля че беше , и вкарах от нета си намерих за за системата ето този Hight Definition Audio Driver , и всичко беше добре , до като не изключих лаптопа.При следващотото включване , музиката от самия лаптоп си ми свири , виждам че ми отчита и устройство ако добавя към лаптопа ( 2 колони с буфер си слагам ) но нещат да ми вадят звук пък те сега . И то по интересното е , че пускам си AIMP Playera да слушам музика през тях и не свирят , пускам КМ Playera и ми вадят звук.... После спирам КМ Playera докато са си свързани още и пускам AIMP Playera пак да видя защо той невади и просвирва.....?? Сега какво му има немога да разбера........?

А сега знаете ли какво забелязах , ако съм си включил АИМПА и лаптопа изкарва музика и след това реша докато свири да го свържа лаптопа кум слушалки или система НЕ ги засича и прехвърля свиренето към тях .... А ако първо свържа това което изкам да слушам а после пусна "проблемния" AIMP си свири. Занчи проблема е някаде ,че не съм направил настроика за да си ги сменя то когато ги включвам и изключвам . Ако знаете от каде да го променя споделете ;)

Ето така изглежда когато съм пуснал 1-во АИМПА , а след това добавя слушалки или колони , които както казах се отчитат но лаптопа продължава да си свири с неговите .

post-23188-0-11301200-1360397540_thumb.png

Сподели другаде

Не знам какво си намерил и къде, но това ти е официалният драйвер. Препоръчвам ти да деинсталираш аудио драйвера и всякакви други аудио добавки (ако си инсталирал някакви) и да инсталираш отново звуковия драйвер.
Сподели другаде

Изтеглих които ти каза , след което изтрих от Control panel аудио драйвърите , пуснах Driver Sweeper , да видя дали има нещо останало което да изчистя преди да инстална новия и имаше само 1 рег . Махнах го след което отдоло ми излезе че нямам звук в лаптопа и реших да го ресна за да ваведа новия . Реснах го и най неучаквано уж без драйвър които да е инсталиран за звук при влизането ми изписа, че успешно е инсталиран " някакъв нов драйвър " и в лаптопа имаше звук ?? Има нещо което не съм изтрил явно или и аз незнам ? Да направя с някоя програма или направо на контролния панел някоя снимка да видите да не да пропускам нещо ?
Сподели другаде

http://forums.softvisia.com/index.php/topic/12661-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-realtek-high-definition-audio-manager/

Ето виж темата , проблема ми е идентичен като на колегата , само модела на лаптопа е друг ... изтривам и при рестарт ми се инсталва от самосебеси , а Sweepera не открива нищо....

Сподели другаде