Sten Публикувано Февруари 1, 2013 Report Share Публикувано Февруари 1, 2013 Имам колекция от списания и вестници(основно автомобилни) и бих искал да ги сканирам. Понеже нов скенер е над 120 лв. - интересува ме каква ще е разликата между нов и втора употреба - има ли нещо, което да се износва съществено(може би лампата?). Какви параметри са важни за мен? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Февруари 2, 2013 Report Share Публикувано Февруари 2, 2013 Ако е с лампа- да, ако е със светодиоди, няма какво да се износи, освен движещите се части. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Февруари 3, 2013 Report Share Публикувано Февруари 3, 2013 ...има и още едно нещо - драйвери за стари модели скенери -за windows7 -може и да няма ..."..питай патило"http://forums.softvisia.com/index.php/topic/13417-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80-hp-3400c-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-windows7/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 3, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2013 ...има и още едно нещо - драйвери за стари модели скенери -за windows7 -може и да няма ..."..питай патило"http://forums.softvi...c-под-windows7/ Хубаво е, че повдигна и този въпрос. По принцип съм с ХР(и нямам намерение да го оставям скоро ), евентуално за скенера бих могъл да пробвам и с линукс - чел съм, че там(в дистрото) по принцип си има някакви драйвъри...Иначе като се продават скенери на старо не вървят ли с тях и дисковете с драйвърите им? И още един въпрос, който пропуснах да задам по-горе - има ли някакъв минимум за резолюцията според това, за което ще го използвам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Февруари 3, 2013 Report Share Публикувано Февруари 3, 2013 За това, за което ще го използваш, всеки ще ти свърши работа, даже не трябва да е на максимална резолюция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 7, 2013 Author Report Share Публикувано Март 7, 2013 Здравейте отново.Имам още някои въпроси относно скенера. Забелязах, че в момента най-евтините скенери са по 110-120 лв. От друга страна т.нар. мултифункционални устройства могат да се намерят за 70-80 лв. Какъв е номера(освен че някои скенери могат да се захранват само от USB, а това за мен означава по-малко кабели)? Може би по-голямо удобство при самото сканиране?Както обясних по-горе идеята ми е да намаля количеството хартия вкъщи(а не да го увеличавам ). Ако имам и принтер, вероятно ще разпечатвам не повече от 10 страници на месец - възможно ли е при такова малко натоварване да засъхне мастилото? Ако по тази или друга причина принтера не работи, ще мога ли да си ползвам само скенера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 7, 2013 Report Share Публикувано Март 7, 2013 Здравей Sten,по принцип имам едно HP 3 в 1, на което са за смяна главите му, т.е в случая не принтирах на него, но за сметка на това ми правеше идеални сканирания на документите, които ми трябваха. Така че недей да се притесняваш, че ако не ползваш принтенето няма да ти работи скенера! Е освен ако както спомена и eleena, не е развалена механиката.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 8, 2013 Author Report Share Публикувано Март 8, 2013 Засега решението ми клони повече към самостоятелен скенер. Досега не бях съобразил, че след самото сканиране (може да)има нужда от някаква софтуерна обработка. Предполагам, че включеният софтуер е една от причините самостоятелните скенери да са сравнително по-скъпи от мултифункционалките. Някой може ли да даде повече подробности относно софтуера? Например разбрах, че някои модели могат да правят т.нар. searchable PDF, или пък няколко физически страници да се обединят в един файл(PDF или друго)... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Значи повечето скенери или каквото и да е ще предложат някаква приставка(програма) с която да може да се обработва снимката.На първа ръка ще може да се избира от някакво такова меню за запазване на сканираният документ -> В другият случай(тук съжалявам, че пише на "джагатайски") но не съм инсталирал приложението, защото не го използвам, но ще има някаква Photo creation -> Но общо взето, никой не задължава да се използва точно това приложение, защото след сканиране имаме просто, така нареченото - снимкова обработка(контрасти, обединяване, разделяне и много други), за което има например доста други програми, които да предложат тази обработка!Дано да съм помогнал! Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
witcher2 Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Съгласен съм с k0st4din Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 10, 2013 Author Report Share Публикувано Март 10, 2013 Ограничих избора до два модела: Xerox 7600i и Canon LIDE210.За първият пише, че има доста добър софтуер, но вторият е с двоен шарнир на капака. Доколко ще има значение, ако капака(на Ксерокса) не се затваря добре? Списанията ми са с по около 100 страници и дебелината е под 5 мм... Книги най-вероятно няма да сканирам - нямам и скоро няма да взимам електронен четец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 10, 2013 Report Share Публикувано Март 10, 2013 Аз бих се спрял на Canon-a. Но това е само мое мнение! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 10, 2013 Author Report Share Публикувано Март 10, 2013 Разбирам, че е твое мнение, но можеш ли да поясниш защо? Заради по-добрите параметри, заради двойният шарнир на капака, или заради предпочитания към марката? Не ми харесва това "Very basic OCR", отбелязано в ревюто. Иначе по цена двата модела са много близки...Хубаво е че има вертикална поставка, но не ми е ясно дали ще може да се използва в тази позиция, т.е. как ще задържа листа/списанието... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 10, 2013 Report Share Публикувано Март 10, 2013 Здравей Sten, ето заради тези характеристики, не заради марката.Скенер резолюция 4800x4800 dpi Скенер скорост черно, стр./мин 2.2 msec. per line (300 dpi), 11.1 msec. per line (4800 dpi) Скенер скорост цветно, стр./мин 2.2 msec. per line (300 dpi), 33.2 msec.per line (4800 dpi) Дълбочина на цвета при сканиране 48 bit input - 48 or 24 bit output Нива на сивота 16 bit input - 8 bit output Методи на сканиране и функции за подобрение 5 buttons (PDF, FINISH PDF, AUTO SCAN, COPY, E-MAIL)Може да погледнеш само снимковото представяне за вертикалното сканиране, но то е само за един лист, в твоя случай става на въпрос за повечко страници обединени в един документ, т.е списание. Извинявай, че не поясних предпочитанието с пояснение(глупаво от моя страна). Извини ме още веднъж! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 10, 2013 Author Report Share Публикувано Март 10, 2013 Това 4800х4800 е точки на инч, а не пълният брой точки нали? Имам предвид дали не е излишно много - по-горе Елена написа "За това, за което ще го използваш, всеки ще ти свърши работа, даже не трябва да е на максимална резолюция." Дали не се стига до момент, в който скенера не може да извади повече, отколкото има на хартията?Може би ще трябва да се поровя в документацията им и да търся разлики в софтеура между двата скенера... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост