Sten Публикувано Февруари 1, 2013 Report Share Публикувано Февруари 1, 2013 Двата компютъра са с ХР, сървъра е D-Link. Проблемът ми е точно в свързването на втория компютър(директно към сървъра). Знам, че по принцип би трябвало да свържа втория компютър с рутера и тогава би трябвало да се свърже и със сървъра, но това означава да прокарвам още един ЛАН-кабел през три стаи или да похарча около 20 лв. за безжична ЛАН-карта...Рутера се намира в стаята ми до основния компютър, а сървъра и втория компютър(както и един лаптоп, който засега не работи по софтуерни причини ) се намират в дневната(и използвам телевизора за монитор, но това вече не е толкова важно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 1, 2013 Report Share Публикувано Февруари 1, 2013 Какво представлява този сървър - какви мрежови устройства има, с какъв софтуер работи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 1, 2013 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2013 Сървъра(не съм сигурен дали точно така трябва да се нарича) е D-Link DNS-345(има едно доста дълго ръководство, но оттам не ми стана ясно дали може да стане по този начин свързването на втория компютър, иначе има два конектора за ЛАН). Какъв точно му е софтуера не знам - заредих хардовете в устройството, свързах го с кабел, пуснах му CD-то на основният компютър - инсталира си каквото трябваше, после монтирах мрежовите дялове и това беше. Даже от лаптопа(докато не развалих пак линукса ) можех да се свържа с устройството. Само че лаптопа се свързваше безжично с рутера и оттам - със сървъра. Рутера е TP-Link TL-WR740N. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост