Jump to content

За българите в България!?!

Препоръчан пост

Питате ли се понякога в България какъв народ живее?

Да, може би населнието което живее на една територия (111 х. кв. км.), която се нарича България би трябвало да са българи! Нали така!

Да, но напоследък все повече у мен се заражда чуството, че тук не останаха БЪЛГАРИ!

Май е по-добре да не си българин в държавата наречена България. Май е по-добре да си от РОМски или друг етнически произход, да изповядваш някоя друга вяра, различна от християнската!

Вече не се чуствам конфортно в собствената си държава. Не се чуствам достатъчно защитен от законодателството!

И как да се почуствам, когато закъснея с един ден да си платя изразходваната от мен електроенергия ще ми бъде спряно подаването на електроенергия без предупреждения, а ромите, които не са плащали с години?

"... значи за кучета и котки може, а за прасета не може!" (Справка: български филм от миналото, не мога да се сетя в момента, ако някой се сеща нека помогне). Е, питам тогава ние БЪЛГАРИТЕ прасета ли сме?!

Надявам се да споделите вашето мнение, защото ако казваме "това нищо няма да промени" и го подминаваме с махване на ръка, наистина нищо няма да се промени!

Който споделя мнението ми нека да се подпише в ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ Срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона

ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ

Драгомир Илиев

Сподели другаде

Преживял съм не един или два конфликта с ромското население, а също така виждам постоянно как в един момент тях ги толелират повече от нас.

Пътувал съм достатъчно, за да видя, че нашето отношение към тях е уникално меко и направо гротескно, но може би всичко е въпрос на интерес.

По тези причини, а и поради хиляди други се записах в тази подписка и се надявам, че поне веднъж гласа на българите ще бъде чут, а не загубен някъде в пространството.

Сподели другаде

И аз се подписах. И правя чест на всеки който се подпише. Който не се подпише или не е БЪЛГАРИН или е от другата страна, на мошенниците и хората които грабят с пълни шепи от държавата ни.
Сподели другаде

И аз се разписах! С две ръце!

Престъпление е в собствената ни родина да се чувстваме чужди. Ясно е, че това се налага от политически интереси на запада. Те изобщо не милеят за малцинствата и изобщо не им пука за тях, но натискат нас за демократичен подход, защото искат да ги задържат при нас. На тях не им трябват. Затова изливат пари за тях тук, строят им къщи и правят какви ли не програми. Като говорим за демократично отношение към малцинствата- май в най- скоро време ще трябва да си търсим ние правата като малцинство, защото нашата държава ни прогони младите хора, отне им желанието и възможноста да се плодят и множат и скоро найстина ще бъдем малцинство в буквалния смисъл на думата. Да видим тогава радетелите за демокрация и толерантно отношение към малцинствата ще ни обърнат ли внимание. Времето наближава.

Сподели другаде

Подписах се, чувствайки се много безсилна, защото, както не веднъж съм спореляла и както написах и като коментар в петицията
Подписвам се с надеждата скоро (някога) имащите интерес и поддържащите престъплението с толерирането на ромското малцинство да получат своето справедливо наказание. Докато някой печели от обезличаването, унижаването и дискриминирането на "неромите", България ще продължава да се превръща в държава без нация, в страна с минало, но без бъдеще!
, т.е. докато някой печели от това положение, този някой (някои) имат пари, то няма никога и за нищо на света да спре.
Сподели другаде