Jump to content

Архивиране на PDF файлове с WinRAR

Препоръчан пост

Здравейте Приятели. Нещо явно не мога да работя с програмата Win RAR. Имам една папка с предимно файлове от типа на PDF. Тя е 18,3 ГБ. Исках да я архивирам с програмата Win RAR, за да я минимализирам, и да я кача на диск, за да я запазя. Важна ми е... И я архивирах с Win RAR, сега не знам дали нещо настройките са ми правилни(не ми се е налагало да архивирам, само обратното...). Но ми отне всичкото архивиране повече от 3 часа и резултата е Win RAR архив с размер 16 624 061 КБ. Е, то аз исках поне на два пъти да се намали обема.... Това нормално ли е? И, ако не, -как да архивирам и да намаля обема повече(без да застрашавам текстовите файлове на ПДФ форматите в папката)?

-Помогнете.

П.П.

Вижте снимките:

....Ако нещо има нужда, питайте, ако съм пропусналда кажа нещо важно...

Благодаря, предварително.

Сподели другаде

За какво си пуснал 4 илюстрации - удивително?! Ако не бяхме видяли размера на снимка дали щяхме да ти повярваме? Удивително!

Ето сега, да те светна без камери, без снимки. :) Въпроса с компресията не ти се решава.

Приятен ден.

ПП: за малко да пропусна. Зависи какви данни компресираш. Има данни, които може да се свият, а други не. Твоите явно не се мачкат.

Хубав ден. ;)

Сподели другаде

Нивото е ясно. То го има още в началото на WinRAR и естествено, че се е опитал да го компресира, но за това снимки не ни е дал. Дал е снимки да повярваме, че файловете му са толкова много като размер. Опита ти да компресираш някакви близо 17 GB, които ти излизат пак 17 GB са празни. По-скоро си правиш живота още по-сложен. Защото за архивиране и разархивиране ще ти трябва още по-сериозно време. А това е излишно, като можеш да го архивираш в "нормален режим". Ако ще и свръх компресия да дадеш, данните ако не подлежат на такава просто няма нищо да се случи. :)
Сподели другаде

Нормално е, защото PDF файловете са вече малко или много компресирани, т.е. съдържанието им е подложено на някаква компресия. Затова и допълнителнето им компресиране с някой архиватор (WinZip, WinRAR, 7-zip и др.) може да доведе до малка или почти никаква разлика в размерите на некомпресираните файлове и готовия архив. Същото се отнася и при компресиране на lossy аудио формати като MP3, AAC/M4A, Vorbis, AC-3 и др. и изображения от рода на JPG, GIF, PNG и др. Те са вече солидно компресирани.

Ако искаш, можеш да опиташ с актуална версия на WinRAR, а не с твоята антична, макар че ме съмнява да получиш кой знае колко по-добри резултати.

Иначе най-добрата компресия можеш да постигнеш с 7-zip в режими Maximum или Ultra, но времето за компресия ще скочи значително и не мисля, че ще спечелиш много откъм размер.

Сподели другаде

И все пак не успях да схвана, защото изводът е, че компресията ВИНАГИ трябва да е в нормален режим? Компресията зависи от няколко основни фактори и в зависимост от тях потребителят преценя какъв избор на параметри да избере.
Сподели другаде

Защото повечето данни не подлежат на компресия. Това е излишна игра на упражнения, които не са полезни нито за потребителят, нито за компютъра. Той, потребителя, трябва да си има едно на ум, че има една общоприета норма на компресиране. Ако се опитва да прави трикове за да извлече някаква полза, това по-скоро ще му навреди, защото повечето данни не подлежат на мачкане.
Сподели другаде

Голяма част от видовете данни всъщност подлежат на компресия, като тази не е една и съща при всички. Не виждам защо подобен вид действия не са полезни за потребителя, особено когато има някакво изисквано ограничение за размера на файла.

Лично аз съм компресирал различни видове файлове в абсолютно всички режими на работа на WinRar и при правилен подход т.е. преценка за нивото на компресиране на самите файлове и тяхната гъвкавост в това отношение, то резултатът може да бъде наистина добър.

Сподели другаде

Да, може наистина. Но кое ще гарантира, че резултатът ще му бъде ефективен? Този тарикатлък накрая може да се окаже абсолютно безсмислен. Да чакаш часове, за да констатираш, че режима е безсмислен и неподходящ. Та после да си играеш наново да компресираш. Трябва да си някакъв маниак, вманиачен в архива си, за да го форсираш на всяка цена. Просто исках да му кажа, че най-добрия желателен резултат е архив по подразбиране "Нормален режим". Другото е за фанатици и екстремисти. ;)
Сподели другаде

Ясно, така както се опитах няма да стане. Ще се опитам на ДВД-та да си кача не архивирани нотите. Но може ли да радцепя този вече направен архив на части от по 4,7ГБ? Или наново да архивирам части?
Сподели другаде

Ако искаш да разцепен архив, ще трябва да го създадеш наново. Това е долната опция от двете оградени. Има вече готов размер DVD+R.

Ако не ти се чака, можеш да не архивираш изобщо файловете, а само да ги съхраниш (store). Избираш го от горното падащо меню, от тези, които съм оградил.

http://i.imgur.com/xNAUHXB.png

Сподели другаде

Благодаря, вече съм наясно с една от първите програми с които се срещнах откакто ползвам компютър... Просто не съм я ползвал за архивиране.

Както винаги, само най-добрите съвети са тук: СОФТВИЗИЯ" !

Сподели другаде

Добре де, а ако искам да поставя тоя архив от 16,67ГБ някъде на хостинг безплатно? Има ли такъв?

В DOX.bg май бяха само зо 3гб? A Mediafire.com-? Те до колко максимум са?

Сподели другаде