Jump to content

Въпрос за WINDOWS XP

haste

Препоръчан пост

Здравейте!Наскоро се здобих с нов лаптоп,първо бях с vista,не ми допадна - сложих 8 , след това инсталирах 7 , сега съм със 7 и се чудя дали има някакъв XP , за 4gb ram.XP-to най - си ми харесва.

Благодаря предварително.

Сподели другаде

Здравейте и от мен.

Интересува ме дали мога да инсталирам ХР на лаптоп Самсунг NP300E5X - по-точно как е положението с драйвърите? На тази страница в дъното виждам драйвъри за ХР, но не ми е ясно дали са за 32 или за 64 бита.

Сподели другаде

Би трябвало да са за 32-битовата версия. Евентуално може да са и за двете, но ако ще само за едната, то това ще е 32-битовата, защото 64-битовата версия на Windows XP е много слабо популярна и поддръжката ѝ като цяло е доста по-калпава.
Сподели другаде

HP PAVILION G6 2054EU е лаптопа.

Ами какво точно товари немога да кажа ,но много почна да фучи.

Забравих да кажа , че пробвах да (пре)инсталирам на Win Xp 32bit , но не стана.

Сподели другаде

Силно препоръчвам да си останеш с Windows 7. Може да има нужда от малко свикване, но е по-добрата операционна система.

...са ти предложили ,а и драйвери на сайта на HP за XP -няма

http://h20000.www2.h...eriesId=5226244

http://h20000.www2.h...eriesId=5226244

...иначе съм пробвал на приятел (така искаше-като тебе)- става и с XP,но няма драйвери и за WIFI - ползва външно USB устройство,за видеокартата-windos-а си "слага нещо",карточетеца -не работи.....-кара 1 месец и..най-накрая се съгласи - сега е на win7.....

Сподели другаде

Това, че на сайта на даден производител на лаптопи няма драйвери за дадена операционна система, не значи, че няма такива изобщо. Възможно е да се провери какви точно са хардуерните компоненти и евентуално да се намерят индивидуални драйвери за тях.
Сподели другаде

Много трудно намерих за Windows 7 , искам Vista , но едва ли ще намеря драйвери ( Говоря за драйвери за WI-FI)

P.S Искам Windows XP ,защото мисля , че с Windows 7 много фучи..

Сподели другаде

По принцип софтуерното измерване на волтажи и температури не е особено прецизно, но тези температури определено не са нормални! Силно препоръчително е компютърът веднага да бъде отворен и почистен от прах и влакна във вентилаторите. Също е добре да се провери, дали всички вентилатори работят. Друго нещо, което е добре да се свърши е подмяна на термопастата на процесора! Тези неща е добре да се направят колкото е възможно по-скоро, иначе, колкото и да е малко вероятно, се рискува повреда на процесора.
Сподели другаде