Evertom Публикувано Януари 24, 2013 Report Share Публикувано Януари 24, 2013 Дава ми следната грешка на ред 108.мисля че съм объркал нещо в декларирането на структурата във функциите или при извикването им в main функцията.Така и не разбрах как трябва да се извика правилно структурата във някоя функция,ще може ли обяснение. error: expected primary-expression before 'int'| кода за по-голямо удобство ще го постна в pastebin защото в сайта много трудно ще се чете а програмата е дълга. http://pastebin.com/8c1hGX26 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Януари 24, 2013 Report Share Публикувано Януари 24, 2013 На първо време на ред 114 извикването на "nainiskacena()" става с 2 аргумента, а трябва да са 3. Погледни как си декларирал функцията. И е добре да ти стане навик, променливите да са инициализирани с 0, понеже никой не ти гарантира, че ще са 0, ако ти не го направиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 24, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2013 Да тази грешка сега я видях,но грешката на 108 ред си остава.оправих си и грешката във функцията srednacena чак сега я мернах,забравил съм да сложа че сумата трябва да се раздели на броя коли. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 24, 2013 Report Share Публикувано Януари 24, 2013 Промени кода при ред 108 по следния начин: input(koli, n); Само при този ред ли има грешка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 24, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2013 Оправих и другите грешки и тръгна,но по някаква причина не ми дава да въведа модел,просто го прескача сложих cin.ignore но не се получи.Ето го вече оправения код.http://pastebin.com/8c1hGX26 Също имам въпрос за декларирането на променливите във функцията void input(avtosalon koli[],int n) в скобите казвам на програмата какви променливи ще използвам и казвам че ще използвам масива koli от структурата avtosalon.А когато извиквам функцията във main вече пиша само input(koli, n); тоест защо не уточнявам както преди че масива ще е от типа avtosalon? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 25, 2013 Report Share Публикувано Януари 25, 2013 Оправих и другите грешки и тръгна,но по някаква причина не ми дава да въведа модел,просто го прескача сложих cin.ignore но не се получи.Ето го вече оправения код.http://pastebin.com/8c1hGX26 Като цяло имам четири варианта в този случай.Повторно извикване на cin.getline (koli[i].model, 30);, което да не се взема предвид.Използване на cin.ignore(), което в случая явно не е помогнало.Използване на допълнителен празен буфер.Прочитане на текущия буфер до самия терминиращ символ. Това става с въвеждане на следния програмен код преди прочитането на съответния низ. while (cin.get() != '\n'); Също имам въпрос за декларирането на променливите във функцията void input(avtosalon koli[],int n) в скобите казвам на програмата какви променливи ще използвам и казвам че ще използвам масива koli от структурата avtosalon.А когато извиквам функцията във main вече пиша само input(koli, n); тоест защо не уточнявам както преди че масива ще е от типа avtosalon? При извикване на функция променливи не се декларират. Посредством void input(avtosalon koli[], int n) вие декларирате, че масива ще е от тип avtosalon, а n ще е от тип int. При извикване на функцията, след декларирането, компилатора знае, че съответните стойности ще са от зададените типове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 26, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2013 Разбрах,мерси отново за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост