abracadabra Публикувано Юли 10, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 10, 2013 Здравейте, - темата ми е стара, ама аз да питам пак... Така, понеже кабела на интернета ми минава през коридора и до стаята с настолния компютър. Мога ли да поставя рутера по средата на този път? Т.е.: - кабела(в коридора) влиза в рутера, от там да отива в настолния компютър(и пак въпрос: интернета ще е ли по-бавен на настолния от сега без рутер?), - а от самия рутер чрез Wi-Fi, да черпя нет за телефон и (или) лаптоп(лаптоп още нямам, но май ще ми се наложи и тази придобивка). П.П. И на мен ми излиза и на Блутуута някаква връзка. но съм я изключил защото не знам за какво се ползва. Вижте снимките: И може ли да се ползва интернет от там? И как? П.П. Понеже пак си проверих ТТL-а, сега ми е 58. -А предишния път съм писал тук че е 60? Може ли да варира? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 10, 2013 Report Share Публикувано Юли 10, 2013 Здравей.По принцип първо е рутера и после към него могат да се свържат до 4 устройства с жичен интернет и отделно безжичните(лаптоп, смартфон и др.). Ти обратно ли си ги свързал?Относно забавянето - аз не забелязах разлика преди и след като сложих рутера.Не разбрах тези изображения за рутера ли се отнасят или за настолния и съответно откъде всъщност се появява този Блутуут при теб. По принцип това го има в лаптопи и телефони, но доколкото знам се използва за пряка връзка - между две устройства, които са в непосредствена близост, а скоростта на връзката изобщо не е впечатляваща...Това е, което мога да кажа засега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юли 10, 2013 Report Share Публикувано Юли 10, 2013 До колкото разбрах искате да поставите рутера в коридора, като до него достига кабела за Интернет, който идва от доставчика Ви, а от самия рутер искате да прекарате кабел до настолен компютър и същевременно да ползвате безжичен интернет. Ако това е така - то да, няма никаква пречка да се изпълни. Единствено ще трябва да се експериментира с разполагането на рутера, за да може сигналът да е максимално възможният. Теоретично всяко мрежово устройство "ограничава" и влошава качеството на мрежата - точно заради това се предпочита минимизирането на броят им. Но както е посочил колегата по-горе, едва ли ще усетите някаква разлика с и без рутер, освен, ако нямате някакви по-специални изисквания към пропускателната способност на мрежата.TTL стойността определено може да варира, така че това не е проблем в случая! Обикновено тази стойност се коригира и ограничава от доставчиците с цел да се избегне включването на множество компютри зад рутер или друго такова устройство без да се плаща. Всъщност е сравнително просто - ако TTL стойността изтече (може да се счита за брояч), то към подателя на съответния пакет информация се праща грешка с номер 11 чрез ICMP. TTL се намалява (декрементира) с 1, когато пакетът премине през рутер/сървър. Съответно, ако до някое мрежово устройство достигне пакет със стойност равна на 0, то пакетът не се предава нататък. Тъй като не съм имал подобни ограничения и в случая говоря чисто теоретично, то е възможно и в случая да се налагат филтри на TTL, така че ако след свързването нямате Интернет на устройствата ще трябва да се промени тази стойност с допълнителна програмка, но това не е кой знае какъв проблем за какъвто и да било потребител, освен това в мрежата има наистина много информация по случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Юли 11, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 11, 2013 Благодаря, много. Ясно, няма да ми забавя ако сложа рутер. За TTL-а, просто попитах защото и сега го проверих. Трябва да питам мойте доставчици да ми монтират един(ако предлагат такава услуга и не е скъпо). Ако ли пък ,-не , и аз ще се справя ("With a Little Help from My Friends,...- от Вас-от форума"). Но ще обмисля и пусна тема за изгоден лаптоп и рутер(ако не ми предложат доставчиците). П.П. Това с Блутуута, е на настолния, там ми излиза. Това е че преди време си купих Блутуут устройство за да си прехвърлям снимки от телефона. И като инсталирам програмата BlueSoleil 3.2.2.8 070421 , ми излиза това и Блутуут-мрежовата връзка. На настолния ПС. Та, питах е, така може ли да излъчвам интернет от компютъра чрез Блутуута? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Юли 28, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2013 .... -Здравейте пак, Аз да си продължа темата. Но ще отида в раздел "Хардуеър", вече за рутери ще питам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост