Jump to content

Проблем с принтер HP1005MFP

Препоръчан пост

С операционна система Уиндоус 8 по 64 съм.При зареждане на самата система същата ми позна абсолютно всички драйвери.На снимка 1 е видно,че познава дори и самият HP1005.При прегледа на хардуера при контролният панел е видно че самият принтер е познат като главен.От страниците на производителя свалих драйверите на принтера за Уиндоус 7 и ги инсталирах,като всичко премина много гладкоВъпреки получените указания че софтуера е инсталиран в контролният панел в инсталирани програми не забелязах иницялите на принтера.При написване на каквато и да е информация на офис пакетите при даване на команда принт,принтера не принтира,а като скенер работи.На мен принтера ми е нужен за принтиране на информация огт офис пакетите.Моля за помощ!!Предварително Ви благодаря за съдействието и отделеното време

post-1302-0-05183000-1358756599_thumb.jpg

post-1302-0-37652200-1358756606_thumb.jpg

post-1302-0-51160400-1358756613_thumb.jpg

Сподели другаде

Въпросният модел на HP все още няма поддръжка за Windows 8. За голяма част от серията LaserJet беше обявено, че ще бъдат пуснати драйвъри за устройствата в края на 2012 година. За някой модели все още не съществуват такива. При използването на драйвъри за Windows 7 се наблюдава точно Вашия проблем.
Сподели другаде

Здравейте boxsi11,

съгласен съм с мнението на s.feradov, но поради факта, че имах подобен проблем преди време, ще си проверите ли дали принтера е маркиран в самият документ, който желаете да принтирате.

Погледнете снимката:

post-18983-0-98184400-1358759816_thumb.jpg

Сподели другаде

Да принтера е маркиран в документа който желая да принтирам.Това е видно от снимка №4.Интересното е че принтера преди два дена проработи принтираше добре,но след рестарта на компа отново "умря".Като скенер работи добре

post-1302-0-78198600-1358766349_thumb.jpg

Сподели другаде

От снимката, както е видно или поне аз така го виждам под името на принтера изписва че е Offline. Защо отново не проверите настройките на самият принтер, тъй като останалите неща са наред и не дава липсващи драйвъри или някъде нещо да свети.?

Има още една подробност: Казвате че преди ден,два е работел?, Кога инсталирахте драйвърите на Win 7?

Или иначе казано:

1 Инсталирате win8

2 Виждат се драйвърите(по-точно разпознава принтера)

3 Започвате на принтите или 3.1 Инсталирате драйвърите на Win 7 и започвате да принтите?

4то - Зависи от 3 или 3.1

Сподели другаде

Ето в момента инсталирах драйверите на принтера от Уиндоус 7.Работи и принтира!!Обаче в инсталираните програми и устройства го няма!Виж снимка №5.Притеснявам се,че ако изключа компа или направя рестарт няма да работи

1.Инсталирах Уиндоус8

2.Вижда се че при мениджера на управлението е разпознат и приет от драйверна гледна точка и от операционната система.

3.В контролният панел е разпознат като устройство

4.Тръгваш да принтиш не принтира

5.Като скенер работи добре

6.Инсталирам драйверите на Уин7 и почва да работи нормално,ако направя рестарт спира да работи

Може да Вие смешно но е така!!

post-1302-0-67949400-1358776605_thumb.jpg

Сподели другаде

Направете един рестарт и ще коментираме.

Иначе казано когато имах такъв проблем, просто пъхнат диска, принтера си издърпа драйвърите, но без да се инсталират останалите неща и икони. Въпросът е да принтира.

Сподели другаде

Направих рестарт,като оставих принтера включен.Рестатира се и принтера бе он лайн само че не принтира.Изключих и включих принтера и пак същото отново не принтира!!

post-1302-0-23210800-1358781046_thumb.jpg

Сподели другаде

Пробвай нещо друго.

След като поставиш диска, натискайки да се инсталират драйвърите, та на иконката - кликни с Десен бутон и сложи отметка на Compatibility ->Run this program in compatibility mode -> и от падащото меню погледни дали можеш да избереш Windows 7 или Windows Vista, в зависимост от това какви драйвъри имаш.

post-18983-0-62607100-1358782891_thumb.jpg

Сподели другаде

Това го правих доста пъти,но имам чувството че операционната система не познава принтера.Каквото и да правя все това ми дава!

Преди малко успях да инсталирам само това,което е на снимката,но без никакъв ефект.Всичко останало пак си е същото.

post-1302-0-75988900-1358783565_thumb.jpg

post-1302-0-82866800-1358784415_thumb.jpg

Сподели другаде