Jump to content

Проблем със разпознаването на хард диск?!

Препоръчан пост

и със помоща на горепосочената програма го вграждам във диска с хп-то нали така . само името ме притеснява защо пише нвидиа? малко тъп въпрос ама да не взема да омажа диска по този начин.
Сподели другаде

Няма как да "омажеш" диска - ако драйверите не са за това дъно просто Windows няма да "види" SATA контролера (съответно - няма да "види" и твърдия диск).

Чипсета на дъното ти е на nVidia, затова и драйверът е техен.

Ако компютъра има флопи, можеш да не си играеш да вграждаш драйверите - запиши ги на дискета и си ги ползвай така.

Сподели другаде

за съжаление няма фопи и ще се мъча да ги вградя малко по късно и ако всичко мине успешно ще пиша резултата какъе бил.имам един лаптоп под ръка ще се мъча там да вградя драйвера че на това убунто всичко ми е мъгла.
Сподели другаде

за съжаление няма фопи и ще се мъча да ги вградя малко по късно и ако всичко мине успешно ще пиша резултата какъе бил.имам един лаптоп под ръка ще се мъча там да вградя драйвера че на това убунто всичко ми е мъгла.

С nLite можеш да вградиш драйвера, но трябва да имаш подходящият inf за текстовата част на Windows Setup-а.

Сподели другаде

С nLite можеш да вградиш драйвера, но трябва да имаш подходящият inf за текстовата част на Windows Setup-а.

тоест трябва да вградя още нещо ли че не разбрах какво е това инф.

Сподели другаде

нямам думи да ви опиша колко съм ви благодарен за помоща и отделеното време.след като вградих драйвера инсталацията разпозна диска инатлирах и сега ви пиша от новото хп.всичко мина като по вода.още веднъж големи благодарности приятели.
Сподели другаде

тоест трябва да вградя още нещо ли че не разбрах какво е това инф.

inf-а е част от драйвера, който трябва да интегрираш. Посочваш inf-а в nLite, интегрираш го в Windows-а...

Сподели другаде