Jump to content

Проблем със разпознаването на хард диск?!

Препоръчан пост

Добър вечер на всички.

Извинявам се че отварям нова тема но не успях да намеря такава , която да се доближава до моя проблем.

Така дъното ми е gigabyte ga-m615me-s2 и до преди 1 седмица бях със този хард диск - Seagate barracuda 7200.10.

Днес взех друг хард от познат но в биоса не ми го открива а със уин хп/7/убунту е същата работа.Мисля че кабелите са наред , защотото когато си свържа стария диск ми го намира биоса нищо че е скапан , но странно защо този новият се крие.

благодаря предварително на всички отзовали се.

Сподели другаде

ами захранването на харда нагоре се съединява и със дръги връзки и по точно тези на сд-то. но няма как да се избегне понеже излизат всични на едно от захранването.ами живея в гърция и едва ли ще ме разберат какво е това джъмпер но може да се пробва.
Сподели другаде

Захранването е отделно, аз питах за кабела за данни... би трябвало да е от този вид и към него могат да се свържат две устройства, което при неправилно свързване може да доведе до проблеми.
Сподели другаде

не е такъв кабелът за харда.сега разбрах какво искаш да кажеш , но не е от това.явно в този случай ще се окаже нещо от джъмпера.цял ден го ровя и вече съм тотално без нерви.
Сподели другаде

във биоса всичко съм направил да е на авто засичане.от снощи насам ме мъчи един странен въпрос- забелязох че харда опитва да завърти и прави тсък и пак отначало да авърти и пак тсък.тоест прескача но не завърта напълно някакви идеи защо прави така и дали от това не се вижда в биоса.
Сподели другаде

взех си джъмпер днес слагах го и на мастер и на слейв но резултатът не се промени , дискът си остава незасекаем от биоса. утре ще получа 2ри диск да пробвам дали ще се получи магията.
Сподели другаде

и така реших си проблема.смених харда с друг и долу горе се оправи но инсталацията на джама не искаше да разпознава диска а при убунто нямах никакви проблеми даже сега ви пиша от него.някакви идей как може да си върна джамчето че така май трябва да се разделя с някоя игра.
Сподели другаде

Ако инсталираш Windows XP, е възможно да няма SATA драйвър за дъното и операционната система да не разпознава твърдия диск. Правиш си сглобка с вграден драйвър в Windows с програмата WinLite или инсталираш драйвъра от стартираща дискета с F6 по време на началната инсталация.
Сподели другаде