swa5tica Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Здравейте. Преди около 2 дни ми озгоря мрежовата карта, че дори и два от портовете на суича в другия край. Смених си мрежовата, като новата е чисто нова общо взето и взе да ми прави този проблем. Благодарение на Венци си сложих последния излезнал драйвър, но проблема продължава да се появява на половин един час, което е много неприятно. Екрана е син с грешка в ndis.sys Безкрайно много уважавам и благодаря на Венци, че ми помага, но пуснах темата, за да не "падат" всички мои въпроси върху неговите плещи, а и все пак той си има нужда от почивка. Прилагам няколко мини дъмб файла, тъй като чак сега смених опцията да не се рестартира автоматично системата, за да може да създаде пълен дъмп файл. Ще съм благодарен, ако помогнете. Благодаря ви!Dump.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Изтеглете, по-стар драйвер за мрежовата карта, инсталирайте го ръчно от Device Manager. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Имаш ли инсталиран някакъв firewall?Ако имаш възможност, използвай рутер - нека връзката между твоят компютър и мрежата на доставчика да преминава през него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Януари 9, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Ами в началото бях с по - стар драйвер (този от диска) и положението беше същото. Рутер нямам, а надали ще имам възможност да взема. Пример с по - стар драйвер? Какво по - точно имаш предвид? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Каква марка е мрежовата карта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Януари 9, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Един от най - големите боклуци правени някога - RTL8139D PCI Fast Ethernet Adapter Те явно до фифолт си имат този лайнян проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 (Редактиран) Аз имах проблем със същата карта, при мен проблема беше, че когато пусна интернета и компютъра забиваше. Веднага я изхвърлих, не знам какво да ти кажа. Според мен си търси нова карта, или пробвай с други драйвери. П.С Картата дъмпва ли сини екрани на друг компютър? Редактиран Януари 9, 2013 от dan40o Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Януари 9, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Да ти кажа приятелю, не съм пробвал, но и нямам нерви да пробвам. Достатъчно ми беше, че трима освен теб са имали проблеми със същата карта. Ще я сменя и толкова. Благодаря ви много за включването! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост