Jump to content

cd rom не чете всички дискове

Препоръчан пост

Някъде из форумите бях чел, че матричните дискове се четели по-лесно, са може да са пълни глупости може да е истина не знам. Може да се опиташ да деинсталираш и инсталираш наново драйвера на у-то или да ъпдейтнеш фирмуера. Другото което се сещам, е да почистиш лещата на записвачката, мисля даже някъде из форума имаше ръководство как става.
Сподели другаде

нали това ви казвам че оргинални дискове и инсталациони си ги чете , тези който са автостартиращи , пробвах с диск с програми и си тръгва , пробвах и с двд диск също тръгва , но диск на който примерно съм записал няколко филма в avi формат не става нищо просто ми дава че диска е празен или че изобщо го няма .

Не, никъде не си казвал, че чете инсталационни дискове. Ти каза, че чете оригинални дискове, което означава матрични дискове. За да е инсталационният ти диск матричен, трябва да е закупен легално, така че би трябвало да се досещаш, че малко хора биха започнали с такова предположение.

И все пак доуточни - инсталационните ти дискове наистина ли са оригинални (т.е. закупени от официален дистрибутор) или сам си си ги записвал. Ако си си ги изтеглял и записвал сам (или познат, все тая), кажи дали системата успява да стартира от тях.

Сподели другаде

Windows-а е вграден в компютъра , така е закупен само трябваше да го пусна и ме пита да почна да го инсталирам

Тогава си запиши инсталационен диск на Windows (няма значение кой) и опитай да стартираш системата от въпросния диск. Алтернатива е да запишеш някаква live дистрибуция на Linux. Целта е да се разбере дали устройството ще прочете диска, преди каквато и да била операционна система да е заредена. Разбира се в BIOS ще трябва да зададеш оптичното устройство да е първо стартиращо.

Сподели другаде