slubchev Публикувано Януари 6, 2013 Report Share Публикувано Януари 6, 2013 здравейте имам проблем, ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. cd roma ми не чете всички дискове , като поставя някой оргинален със двд филм дето се стартира сам си тръгва нормално и със програмни дискове който са с оргинален софтуер също , но като поставя някой който съм записал аз със филми да речем в avi формат или музика с mp3 изобщо не тръгва и не ми го отчита или пък ми дава че диска е празен и е за записване и вътре има някакъв файл който изобщо не мога да разбера ето това пише в него : [.ShellClassInfo]LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21815 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 6, 2013 Report Share Публикувано Януари 6, 2013 Здравей slubchev, погледни тук или тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 7, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2013 оказва се че този файл ниама нищо общо с това че ми дава дисковете че са празни , това било някакъв системен файл който по принцип не се вижда и е скрит и такапроблема ми все още си остава . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Януари 7, 2013 Report Share Публикувано Януари 7, 2013 Пробвано ли е дали дисковете, които не тръгват на проблемния компютър, тръгват на други компютри? Сигурно ли е, че дисковете са записани правилно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 7, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2013 да имам още един компютър и там си вървят без проблем . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 7, 2013 Report Share Публикувано Януари 7, 2013 Здравей отново slubchev,ако си с Windos 7, пробвай да изтриеш нещото написано тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 7, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2013 проблема не е в този файл , както казах той е някакъв скрит фаил който създава уйндоус, проблема е че като сложа диск и ми дава че е празен и готов за записване или изобщо не го отчита , но някой дискове който са автостартиращи и тези с оргинални филми на двд си тръгват без проблем . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 7, 2013 Report Share Публикувано Януари 7, 2013 Здравей отново slubchev,успя ли да прочетеш какво пише в този сайт или да го преведа, ако имаш проблем с английския език?Там точно това пише(кратката версия), че под win 7 се създава такъв скрит файл:[shellClassInfo]LocalizedResourceName = @% SystemRoot% \ system32 \ shell32.dll, -21815За потребители на Windows 7, които се чудят защо desktop.ini се създава автоматично и се поставя върху папката за оптично устройство, това е защото desktop.ini. ShellClassInfo декларация, се използват за осигуряване името на папката на черупката, т.е. името на папката на CD Burning. Това е често срещано поведение за всички папки на Windows Shell, включително специални папки, като библиотеки, My Documents, My Pictures, Моите клипове и папката, CD Burning. Desktop.ini файл също може да съдържа и друга част, като ShellClassIcon който определя иконата на папката.Както и да е, desktop.ini са маркирани като системни скритите файлове и не трябва да се разглежда или забелязани по време на нормална работа, освен ако потребителят е конфигуриран да покаже и да покажете скритите файлове, папки и устройства .Така че, за да се направи desktop.ini изчезне, просто да изтриете файла desktop.ini. Въпреки това, desktop.ini може да бъде повторно генерирани на следващата достъп до DVD Burning папка (т.е. презаписваем диск CD или DVD или диск писател). Заобиколно да "фиксират" или "разреши" на "проблема" е да скриете скритите файлове и системни файлове, тогава desktop.ini файла няма да бъдат показани всички.За да скриете системата или скрити файлове, просто отидете да организира меню в Windows Explorer, изберете папка и опции за търсене , отидете да видите и изберете радио бутона Да не се показват скритите файлове, папки и устройства . Разбира се, всички други скрити файлове ще бъдат скрити. SLUBCHEV каза: проблема не е в този файл , както казах той е някакъв скрит фаил който създава уйндоус, проблема е че като сложа...... Поне пробвай иначе сам си противоречиш. Хем търсиш помощ, хем сам не знаеш от какво е, но не е и това, което ти предлагаме. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 8, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2013 абе изобщо не си противореча и това съм го видял още в началото и както съм написал проблема не е в този файл , дали се появява или не проблема е че слагам вече записани дискове и то запечатани и ми показва че са празни и няма нищо в тях и ми казва че съм сложил диск за записване , много ясно съм го написал .как може вече записан диск и пълен при това да ми показва че е празен и да избера какво да записвам върху него ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 8, 2013 Report Share Публикувано Януари 8, 2013 Под Safe Mode пак ли не се разпознават дисковете както трябва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 8, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2013 да пак не ги разпознава , там даже не ми ги дава изобщо , в нормален режим ми ги дава че са празни и са за записване а в сейф мод ми пише че не се подържа такъв вид формат или диск Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 8, 2013 Report Share Публикувано Януари 8, 2013 Случайно да имаш инсталационен диск на Windows? Какво точно е оптичното устройство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 8, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2013 имам диск , а оптичното устройство е : HL-DT-ST DVDRAM GT31N Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 8, 2013 Report Share Публикувано Януари 8, 2013 Опитай да стартираш компютъра от инсталационен диск на Windows. Разбира се се увери, че първото стартиращо устройство е оптичното. Ако не се стартира инсталацията, значи проблемът ще е най-вероятно в самото устройство. Ако обаче се стартира, значи трябва да е на софтуерно ниво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slubchev Публикувано Януари 8, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2013 нали това ви казвам че оргинални дискове и инсталациони си ги чете , тези който са автостартиращи , пробвах с диск с програми и си тръгва , пробвах и с двд диск също тръгва , но диск на който примерно съм записал няколко филма в avi формат не става нищо просто ми дава че диска е празен или че изобщо го няма . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост