coojoe_213 Публикувано Януари 2, 2013 Report Share Публикувано Януари 2, 2013 Windows Xp на лаптопа.Плеарът е Philips GOGEAR SA6025/02. Откак си преинсталирах латопа не се вижда никъде иконка на плеара в My Computer.Свързвам ги с USB кабел. До преди не съм имал подобни проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2013 Report Share Публикувано Януари 2, 2013 Плеърът работи ли по принцип? Тестван ли е на друг компютър? Други USB устройства разпознават ли се на въпросния лаптоп? Пробвал ли си в друг USB порт? Появява ли се устройство в Device Manager? Да не си инсталирал някоя некадърна самоделка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 3, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2013 Да, плеара си работи и е работил винаги добре. Лаптопът го разпознаваше без проблем, но след преинсталацията, не го разпознава. Като го пъхна в което и да е USB, само му се зарежда батерията. Не открива нов хардуер, лаптопа /не се появава устройството в Device Menager/. Да, Windows-a, с който съм не е от моя диск, защото нямам двд ром и е възможно да е менте. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Януари 3, 2013 Report Share Публикувано Януари 3, 2013 И аз имам подобен проблем. Плеара си работи, са тази разлика , че 2 компютъра с Win XP и 1 с Win 7, не го разпознават. Като го пъхна в което и да е USB, само му се зарежда батерията. Машините не откриват нов хардуер, /не се появава устройството в Device Menager/.(Необходимо е да поясна, че плеъра е "куче марка" ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2013 Report Share Публикувано Януари 3, 2013 Да, плеара си работи и е работил винаги добре. Лаптопът го разпознаваше без проблем, но след преинсталацията, не го разпознава. Като го пъхна в което и да е USB, само му се зарежда батерията. Не открива нов хардуер, лаптопа /не се появава устройството в Device Menager/. Да, Windows-a, с който съм не е от моя диск, защото нямам двд ром и е възможно да е менте.Все пак не стана ясно дали плеърът е тестван на друг компютър. Ако не е, ще е добре да бъде, за да е сигурно дали проблемът не е в него. Ако плеърът се разпознава нормално на друг компютър, то значи или лаптопът има някакъв хардуерен дефект, или има проблем със софтуера. Под софтуер имам предвид, че може Windows да е самоделка и да е така "оптимизиран", "олекотен" и/или "тунингован", че да не работи коректно с някои/всички USB устройства, или че има инсталирано някое приложение (най-вероятно с драйвер), което да бърка работата на USB устройствата. И аз имам подобен проблем. Плеара си работи, са тази разлика , че 2 компютъра с Win XP и 1 с Win 7, не го разпознават. Като го пъхна в което и да е USB, само му се зарежда батерията. Машините не откриват нов хардуер, /не се появава устройството в Device Menager/.(Необходимо е да поясна, че плеъра е "куче марка" )В твоя случай проблемът е по-вероятно да е в самия плеър, ако различни компютри с различни операционни системи не го разпознават. Ако искаш да си сигурен, можеш да пробваш с друг плеър на тези компютри или да тестваш този плеър на още компютри, но ако наистина е от измислените китайски боклучета, то според мен ще е точно той виновен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Януари 4, 2013 Report Share Публикувано Януари 4, 2013 В твоя случай проблемът е по-вероятно да е в самия плеър, ако различни компютри с различни операционни системи не го разпознават. Ако искаш да си сигурен, можеш да пробваш с друг плеър на тези компютри или да тестваш този плеър на още компютри, но ако наистина е от измислените китайски боклучета, то според мен ще е точно той виновен.Други плеъри работят на тези машини. Най-вероятно е, самият плеър да е с някаква защита. Пропуснах да отбележа, че плеъра е раздаван със записани псалми ,от някаква църква , на войници от американския контингент в Афганистан и може би е предвидено USB да се използва само за зареждане на батерията.Незнам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 22, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2013 Здравейте пак. Все още не съм си решул проблема с мп4 плеара. Закачих го към друг лаптоп /към всичките му 4 usb-та не се появи опцията ''open folder'', ами някакви други неща, които се виждат от снимката / но и там не го откри като нов хардуер/.http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/cqs1358873000d.jpgПреинсталирах си пак моя лаптоп с друго XP, даже и сървис пак 3 сложих, но нямаше резултат.http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/bwy1358873017t.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 22, 2013 Report Share Публикувано Януари 22, 2013 А появява ли се в Device Manager? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 22, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2013 Не, не се появи, за съжаление. Ей сега го пробвах и на Windows 7 и работеше :/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2013 Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Обърни режима на плеъра от MTP на MSC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 23, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Току що пак си преинсъталирах опеарц.с-ма, вече със моя Windows XP, и като свържа плеара към лаптопа, ми изписа, че харуера е готово за употреба, но го няма никъде пак в My computer. За сметка на това сега във device manager вижте какво имам, но какво от това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2013 Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Нарочно ли пренебрегна горния ми коментар? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 23, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Ами не, нямам никаква опция нито от плеара, нито от лаптопа, за да го направя или има? Това е hardware id-то: usb\vid_0471&pid_084e&rev_0100но не намирам драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2013 Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Не става въпрос за драйвер. Всички портативни аудио плеъри комуникират с операционната система посредством един от два протокола: MSC и MTP.MSC (mass storage device class) е основният протокол, по който комуникират и общо взето всички флаш устройства (т.нар. "флашки") и външни твърди дискове. Те се представят като стандартни устройства за съхранение на данни, за които всяка съвременна операционна има поддръжка. Това общо взето гарантира, че потребител може да свърже устройството си към всеки компютър, без да се притеснява за съвместимост и неразпознаване. Това позволява съвсем стандартна работа с файловете: копиране, местене, изтриване и т.н.MTP (media transfer protocol) е алтернативен протокол, който основно се използва за прехвърляне на снимки от някои цифрови фотоапарати, но има приложение и при портативните аудио плеъри. За да се използва този протокол, трябва да се използва софтуерен плеър, който поддържа протокола. За Windows XP единият такъв е Windows Media Player 10. Winamp също би трябвало да го поддържа.Всеки уважаващ себе си производител би трябвало да добавя поддържа и на двата протокола, но за жалост не всички го правят. Затова има и модели плеъри, които поддържат само един от двата протокола. Обикновено, ако се поддържат и двата, има настройка да се избере кой точно да се използва. Затова и казах по-горе да го промениш. Като гледам книжката на плеъра не виждам подобна опция, така че е възможно плеърът да поддържа само MTP протокола. В такъв случай обаче значи, че не си прехвърлял никакви песни до момента. В противен случай щеше да си наясно със ситуацията. В книжката е описана процедурата по прехвърляне на песни чрез MTP и Windows Media Player. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 23, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2013 Не съм прехвърлял никакви песни до момента ли? ,.... До колкото разбрах от четенето в Интернет, много хора по света имащи този и други преари имат моя проблем. Никога до ден днешен не съм прехвърлял нито снимка, нито видео, нито музика с WMP или по какъвто и да е друг начин освен, по начина по който се копират данни, както на обикновенна флашка. Както споменах и по горе, снощи като го свързах към лаптоп с Windows 7, всичко си беше както по старому. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост