saniveva Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Здравейте, Ако съм объркала мястото, където си публикувам въпроса, моля предварително да ме извините и ако можете, да ме пренасочите. Компютърът ми е с Интел процесор 1.6ГХ, 2МБ РАМ, XP SP3. Проблемът ми се появи преди няколко дни, няколко дни, след като компютърът ми пропътува 500 км. в рейс от Слънчев бряг до София. Пръвите дни всичко си работеше нормално, но един ден започнаха да ми излизат съобщения в tray - a "You just plugged something in to the audio jack!" и след няколко секунди "A device has been unplugged from the audio jack." и това продължава непрекъснато, докато компютърът се задръства все повече и повече и не само че разваля звука на всичко, но започва да "забива", дори и ако не ползвам програми издаващи звук, докато блокира тотално. Като го рестартирам работи пак няколко минути нормално и след това историята се повтаря. За да мога да ви пиша и да потърся отговори в гугъл, съм принудена в момента да работя в safe mode, иначе трябва да рестартирам през 10-15 минути. Съветите, които открих по форумите от гугъл бяха, да изключа предупрежденията от Realtek HD Audio Manager и да променя в биоса от "AC97" на "HD-audio" (http://www.techsupportteam.org/forum/sound-speakers/3611-realtek-hd-audio-manager-problems.html). Въпреки че ме беше страх да пипам в биоса, толкова не се траеше, че се пробвах и се справих и с двете задачи, но резултат нямаше. Открих още едно решение на проблема ми, което дори беше направено с видео клип и снимки (http://www.spyontech.com/how-to/here%E2%80%99s-a-quick-way-to-solve-realtek-hd-audio-plugged-and-unplugged-problem.htm), но се оказа, че моят Realtek HD Audio Manager изглежда по различен начин и не мога да приложа показаното. Ъпдейтнах го и сега датата на драйвъра е 31.05.2012, но външният му вид си е същия, както преди. Предполагам, че причината за това е, че клипът и снимките са направени с Windows 7, а аз съм с ХР. Както можете да се досетите, ползвам компютъра най-вече за филми, сериали и музика и съм отчаяна, като не мога да си оправя звука и ако успеете да ми помогнете, ще ви бъда вечно благодарна Ще чакам с нетърпение вашия отговор. Благодаря ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Може и да греша, но е възможно да има физическа повреда в (някой от) жаковете, което да кара драйверът да си мисли, че постоянно се свързва и разкача някакво устройство. Опитай наистина да свържеш някакъв микрофон и колони/слушалки и да видиш дали проблемът продължи, ако има в действителност нещо свързано в жаковете. След това ги разкачи и виж какъв ще е резултатът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Познат симптом..Опитайте да почистите жаковете на микрофона и слушалките.Аз се оправих с четка за боядисване,разделя се малък сноп косми и внимателно се почиства.После с прахосмокачка(без накрайника) се почиства. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
saniveva Публикувано Януари 5, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2013 Благодаря за предложенията, но мисля, че проблема не е хардуерен, тъй като при рестартиранията, когато исках да влезна в safe mode, видях една опция, която беше нещо от сорта на windows domain controllers only и реших да я пробвам и при нея звукът си беше супер, и картината си беше супер, за разлика от нормалния safe mode и се оказа, че там мога да си гледам филмите спокойно.Проблемът е, че така пък нямам интернет, та сега в единия safe mode имам интернет, в който си свалям филмите, а в другия си ги гледам Помолих приятеля ми, да ми преинсталира уиндоуса, май по друг начин няма да стане... Само още едно въпросче, с тези параметри на моя компютър, според вас, да си остана ли на windows XP, или да ми сложат някакъв друг? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Януари 6, 2013 Report Share Публикувано Януари 6, 2013 Можеш да сложиш 7 хоум премиум 32бит.Кажи модела на дънната платка дали има поддръжка на 7-ца. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sepia Публикувано Януари 7, 2013 Report Share Публикувано Януари 7, 2013 Здравейте,аз съм нов тука и не знам дали това е мястото да си пиша по проблема за което ме извинете предварително.По нова година си направих подарък тонколони Genius SW-HF 6000 но не мога да си ги свържа към вградената звукова карта на новото ми дъно ASRock N68C-GS FX правя всички настройки които прочетах в нета но от трите входа на картата само средният (зелен)работи и ако има някой да ми помогме ще го изслушам.А ако няма койда се занимава с мен,просто да ми предложи някоя Creative звукова карта дето става за 5.1 колони. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 8, 2013 Report Share Публикувано Януари 8, 2013 Дай снимка от настройките в аудио панела на картата. Как точно тестваш колоните? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sepia Публикувано Януари 8, 2013 Report Share Публикувано Януари 8, 2013 Проблема си го реших но не знам колко е удачен и правилен.В зеленият изход на картата свързах Аудио кабел 3.5мм стерео жак а в AUX1 входа на буфера свързах 2х мъжки Чинча и вече всичките 5.1 колони работят.А и прочетах в книжката че и така може (2-канален вход с 6-канален изходен съраунд звуков ефект).Благодаря ти за бързия отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 9, 2013 Report Share Публикувано Януари 9, 2013 Това, че всички колони работят, не е равносилно на истински surround ефект. Идеята на 5.1 каналният звук е зрителят да бъде обграден със звук по специално проектиран начин, т.е. всеки говорител да възпроизвежда специфичен звук, за да се чувства зрителят така, сякаш е "във филма". Предните говорители обикновено се използват за общи цели, централният говорител се използва предимно за говор, а задните говорители се използват предимно за специални ефекти/звуци, които трябва да се чуят зад зрителя.Ето по конкретен пример: гледаш филм, в който главният герой разговаря с друг персонаж и камерата е центрирана върху него, всичко това се развива в зала с доста хора (някаква гала вечеря да речем) и отляво на главния герой (т.е. на камерата) има оркестър, изпълняващ класическа музика за атмосфера. В такъв случай целия разговор между главния герой и другият персонаж, ще се чува от централния говорител. От останалите говорители ще се чуват леки шепоти/неразличими реплики от останалите хора в залата, а от левите говорители (преден и заден) ще се чува музиката от оркестъра.Ето ти друг пример: главният герой се намира в тунел (отново сме зад рамото му) и разговаря с друг персонаж, пред него има и няколко войника с оръжия; от тунела зад главния герой се чува тичане от 1 едно голямо лошо извънземно, което иска да скочи на главния герой и да му схруска мозъка, при което войниците отпред откриват огън по него. В този случай разговороът отново ще се чува от централния говорител, след което от задните говорители ще се чуят стъпките/тичането на извънземното, след което от предните говорители ще се чуват оръжията на войниците, при което от задните говорители освен стъпки, може да се чуват вече и писъците на извънземното, както и рикушетите на куршумите.Това са просто примери. Нещата може да са по-сложни, но би трябвало да схващаш идеята. Това е истински 5.1 звук.Ти в момента нямаш това. Ти просто си подал обикновен стерео звук на аудио системата, която го копира на всички говорители. Ако пуснем гореописаните сцени на тази конфигурация на аудио системата, тогава общо взето всичкият звук ще се чува от всички говорители и няма да има по-специфично разграничаване. Ако това те устройва и/или допада, можеш да оставиш нещата така. За музика е донякъде по-добре, защото тя ще се чува от всички колони, докато при стандартна 5.1 конфигурация ще се чува само от предните говорители (макар че повечето звукови карти да разполагат с начин за коригиране на това). За филми обаче това не е чак толкова добър вариант, защото се губи истинският 5.1 звук. Говоря по принцип, защото повечето хора предпочитат точно него, макар че има и някои хора, които всъщност да харесват повече просто копираният звук. Вкусове различни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост