TpeBoMaH Публикувано Декември 31, 2012 Report Share Публикувано Декември 31, 2012 Здравейте! Имам проблем. Не мога да увелича волтажите на видео картата си от програмата. Давам отметките от Settings -> рестартирам програмата -> и отново не ми позволява. Някакви идеи ? И да не пускам още 1 тема за още 1 програма.Става въпрос за RivaTuner Не ми показва нещото като чип като кликна Customize.. става въпрос за това -> http://prikachi.com/images.php?images/397/5681397h.jpg но аз го нямам.. искам да направя оувърклок на видео картата и искам да вдигна волтажите, но не ми дава.. както и да е това е друга тема.. но все пак може ли да ми отговорите да горните 2 въпроса за програмите ? Мерси предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Първо се увери, че нямаш други инсталирани програми за оувърклок. Ако имаш, ги деинсталирай и рестартирай.След това се увери, че си с последната версия на MSI Afterburner. Ако не си, деинсталирай твоята, рестартирай и инсталирай актуалната.След това се увери, че MSI Afterburner поддържа видео картата ти. Ако пак не става, значи ще трябва да разрешиш неофициалния оувърклок. За целта ще трябва да редактираш файла MSIAfterburner.cfg, който се намира в папката на MSI Afterburner.Скролирай надолу и намери UnofficialOverclockingEULA, след което добави след знака "=" следния текст:I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on itСъщо така промени UnofficialOverclockingMode от 0 на 1. Т.е. преди редакцията ще изглежда така:http://i.imgur.com/zsUPv.png След редакцията трябва да изглежда така:http://i.imgur.com/ghF8Q.png Естествено, ако работиш под Windows Vista/7/8 и използваш UAC (както и би трябвало), ще трябва или да стартираш текстовия редактор с администраторски привилегии, или да го копираш в друга папка, да го редактираш и да го копираш обратно, като замениш оригиналния. И разбира се да напомня (за всеки случай), че оувърклокът го правиш на собствен риск, което важи с особена сила за неофициалния оувърклок в случая. Би трябвало да си наясно, но аз да напомня профилактично. Колкото до RivaTuner, това е остаряла програма и не би следвало да се използва за съвременни карти (ако твоята е такава). MSI Afterburner е разработвана точно от автора на RivaTuner (заедно и с MSI) и е неин директен наследник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TpeBoMaH Публикувано Януари 1, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Мерси за отговора! Картата е Sapphire HD 7770 1GB Ghz Edition. Сега ще направя това което ми каза. По дефалт core clock e 1000 mhz а memory clock e 1150 mhz а аз искам да дигна core clock на 1150 mhz и memory clock на 1250 mhz. Дигам, но която и игра да включа ми крашва. И затова трябва да се увеличат волтажите, но не знам с колко някакви идеи ? PS. : Извинявайте, че се отклоних от темата. Edit : Изтрих всички други програми. Рестартирах. Направих това което ти ми каза. Пак рестартирах. Отново не може да се променя.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 За по-конкретни съвети ще е по-добре да изчакаш някой по-опитните в областта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Моля, архивирайте файла MSIAfterburner.cfg и го прикачете към следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Пробвай с програмата SAPPHIRE TriXX 4.3.0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TpeBoMaH Публикувано Януари 1, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Моля, архивирайте файла MSIAfterburner.cfg и го прикачете към следващия Ви коментар. http://www.4shared.com/rar/h4Og6fBU/MSIAfterburner.html? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 1, 2013 Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Mоля, изтеглете прикачения архив и го запазете на Вашия десктоп. Заместете файла MSIAfterburner.cfg с този, който е поместен в архива. Проверете дали настройките за промяна стойностите на напреженията са активни.VOLTAGE_CONTROL.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TpeBoMaH Публикувано Януари 1, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Mоля, изтеглете прикачения архив и го запазете на Вашия десктоп. Заместете файла MSIAfterburner.cfg с този, който е поместен в архива. Проверете дали настройките за промяна стойностите на напреженията са активни. Направих го.. не стана..А с Trixx не виждам вдигане на волтажите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 2, 2013 Report Share Публикувано Януари 2, 2013 Направих го.. не стана..А с Trixx не виждам вдигане на волтажите. В секция Overclocking има GPU Voltage плъзгач, не знам как така не го виждаш. За пръв път ли работиш с програми? Виж, ако не може да се вдига е друг въпрос, ама просто да не го виждаш е невероятно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TpeBoMaH Публикувано Януари 2, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2013 В секция Overclocking има GPU Voltage плъзгач, не знам как така не го виждаш. За пръв път ли работиш с програми? Виж, ако не може да се вдига е друг въпрос, ама просто да не го виждаш е невероятно. Аз лично не го виждам.. може би е някакви настройки на видео картата, но не го виждам.. на мен 3-тото не ми е GPU Voltage а Board Power Li - http://prikachi.com/...14/5687814u.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост