haste Публикувано Декември 29, 2012 Report Share Публикувано Декември 29, 2012 Така първо започвам с това , че се извинявам за темата - незнам дали е в правилния раздел!Та здравейте.Проблема ми е следния - компютърат ми забива често.Случвало ми се е по 2 пъти на ден да забие.Както си играя някоя игра , седя в интернет или каквото и да е , забива и му трябва рестарт.Под "забива" разбирате , че зацикля или как да го кажа нищо не може да се прави.Давайте някакви предложения..Аз се съмнявам дали не е от претоварване.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 29, 2012 Report Share Публикувано Декември 29, 2012 Изтеглете HWMonitor. Запазете файла на Вашия десктоп. Инсталирайте въпросния софтуер. Стартирайте HWMonitor.exe. Направете снимка на стойностите на температурите и захранващите напрежения.Моля, прикачете изображението към следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Декември 29, 2012 Report Share Публикувано Декември 29, 2012 Хардуер и ОС ? p.s. По-принцип за напреженията мултицет, на програми не трябва да се вярва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 29, 2012 Report Share Публикувано Декември 29, 2012 p.s. По-принцип за напреженията мултицет, на програми не трябва да се вярва. Спор няма. Въпреки това, в голяма част от случаите софтуерът показва ориентировачни стойности. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
haste Публикувано Декември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2012 ОС - Windows XP Home Edition Service Pack 2За снимката , сега ще я кача http://store.picbg.net/pubpic/37/2B/5bdbe8aa11c1372b.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Декември 31, 2012 Report Share Публикувано Декември 31, 2012 Температурите изглеждат нормални, а какво е захранването ?p.s. Доколкото си спомням е хубаво XP-то да е с SP3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
haste Публикувано Декември 31, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2012 Ами това е оригиналния Windows , дадоха ми го с компютъра..И аз исках SP3.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Декември 31, 2012 Report Share Публикувано Декември 31, 2012 Ами инсталирай си го, не каза какво е захранването ? Нека ме поправят по-знаещите, ама когато внезапно забие Windows-а без да изкара BSOD, вероятно става въпрос за хардуерен проблем.Една от възможните причини може да е захранването, затова отваряш капака (стига да нямаш гаранционна лепенка) и цъкаш една снимка. Другото което се сещам да пробваш, изключваш компа, после изключваш захранването от контакта, изчакваш около минута после включваш пак в контакта и ако при натискане на копчето за включване се наложи да натискаш няколко пъти, шанса да е захранването е доста голям... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост