Jump to content

Препоръчан пост

здравейте. Преди няколко дни започнаха да се появяват грешки при пускането на winamp, които след рестарт изчезваха. Онзи ден се появи тази грешка и загубих звукът. Преинсталирах уиндолса и се постарах да кача необходимите драйвъри, но изглежда че не мога да се справя, защото проблема си остана . В други подобни теми питаха за модел на дъното или звуковата карта ако има такава, така че ще го напиша ако е от значение. Дъното е ASUS M2N68 и нямам отделна звукова карта. Ако някой има някакви идеи относно този проблем, ще съм благодарен да ги сподели.

post-27840-0-26659900-1356686111_thumb.png

Сподели другаде

С коя версия на Winamp сте? Прикачете една снимка от Device Manager--> Sound, video and game controllers. Системата сканирана ли е за зловреден код?

Изпълнете следните стъпки:

1.

• Start ->Run ->services.msc
  • намираш Windows Audio-> Старт.

​2.

• Start->Run->dxdiag->Save All Information.
  • Запазете файла на вашия десктоп.
  • Прикачете лог файла.

Редактиран от dan40o
Сподели другаде

ползвам Winamp 5.63. Авира и уиндолс дефендер не показват нищо. В мениджъра не видях някъде да пише Sound, video and game controllers или поне аз не го намерих. Това със services.msc го пробвах и няма промяна.

DxDiag.txt

post-27840-0-98123100-1356693324_thumb.png

Сподели другаде

От лога на DxDiag, изглежда, че звуковата карта на системата не може да бъде разпозната. Моля, изтеглете последнията актуален драйвър за съответния хардуерен компонент и го инсталирайте. Проверете дали звуковата карта не е забранена в BIOS.
Сподели другаде

намерих упътване за моя биос american megatrends. Опитах да забраня и след това да разреша картата, като след всеки опит се опитах да инсталирам драйвера и нищо не се получи.
Сподели другаде

Естествено, че няма да има звук и под други плеър, след като няма въобще звукова карта. Подозирам, че нещо дънната платка е дала дефект и звуковата карта просто отказва да работи. Може да се тества с друга звукова карта или евентуално с някоя live дистрибуция на Linux с вградени драйвери колкото да се разбере дали случайно не е от Windows, макар да ме съмнява.
Сподели другаде

Здравейте отново. Проблемът е решен генерално. Тази сутрин монтирах звукова карта и вече имам звук. На нея пише sound blaster audigy 2 zs и честно да си кажа не знам дали става за нещо, но проблемът е решен без да дам дори стотинка, така че съм доволен.Преди време ми я пратиха в комплект с един плеър за кола, като тогава не разбрах защо човека ми я е пратил и за какво я е ползвал заедно с плеъра, но днес я извадих от кутията монтирах, свалих драйвъри и тя взе че проработи. Искам да благодаря на всички за оказаната помощ, въпреки че не можахме да решим проблема, но в момента звук има така че спирам да ръчкам дето не разбирам.
Сподели другаде