Jump to content

Въпрос за флашка и Уиндоус 7

bako_ttv

Препоръчан пост

Направих си флашка с Уиндоус 7 (Retail) преди да дойда в Испания (тираджия съм). Диска ми остана в България, а сега имам малък проблем с флашката. Счупи се корпуса и (за сега работи), но ме е страх като я слагам в USB порт да не вземе да се разпои от платката някое от крачетата! Купих си нова, но не знам дали ще мога да прехвърля съдържанието от старата флашка на новата, и тя да е пак буутваща, както е счупената? Ще съм ви благодарен да ми обясните дали е възможно това и как?
Сподели другаде

Не разбрах точно какъв е въпроса. Може ли да го формулираш в малко по - стегнат вид.

Иначе копи - пейст смятам, че няма да направи другата флашка буутваща.

Сподели другаде

Свали си някакъв уиндоус7 ,колкото да направиш флашката бутваща с някоя от познатите програми ,защото си мисля ,че без ISO

файл ,няма да може да се направи.

След това ,изтриваш въпросния уиндоус,тоест файловете ,който са на флашката и си копираш файловете от старата флашка на новата .

Сподели другаде

@bako_ttv ако правилно съм те разбрал искаш новата флашка да я направиш буутваща със същото съдържание, което има другата ти флашка! Не съм ползвал това чудо, но мисля, че можеш да опиташ с него - просто сложи и двете флашки от Setup Folder Bootable Disk посочи старата ти флашка, а новата би трябвало да ти я покаже по-долу в падащото меню (опитай, може и да стане)?! Ето шотче на програмата:

http://4.bp.blogspot.com/-rdUpTZU3NvY/TuwSWK7uW8I/AAAAAAAAAbM/e-5f0psbR0Q/s1600/WinUSB+Maker+v1.8.jpg

Сподели другаде

Да, точно така, искам да направя новата флашка буутваща с уиндоуса, който е на старата флашка. Ще опитам с тази програма.

Предложиха ми още нещо за проба, но не знам дали е е вярно, че под линукс с gparted можеш да задедеш при форматиране на флашката в NTFS, флаг boot и после да прехвърлиш файловете от едната на другата флашка, и така ставала и новата буутваща?

Все пак имам време да тествам, докато не се счупила окончателно старата флашка.

Сподели другаде

Имам BUFFALO флашка, изкривена, и все така си работи без проблем! Така хубаво си е завила "главата", че ми иде да я фърля на земята и да я стъпча с обувката. Голем боклук, ама бачка. Ще бачка, докато не я подкривиш още.
Сподели другаде

Новата флашка вече е направена буутваща от старата. Благодаря на @plamen74.72 за това!

Ето и как го направихме: С помощта на ImgBurn направихме bootable .iso от старата флашка, което ползвахме след това за създаването на bootable USB на новата флашка. Направихме я bootable с програмата Windows 7 USB DVD tool не с тази която той предложи тук, но всичко е ОК

Флашката е тествана във виртуална машина под VirtualBox и работи!

Сподели другаде