Гост barutchiev Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Здравейте съфорумци,искам да ви помоля за помощ относно една доста добра програмка според мен.Тя е Auslogics Disc Defrag Professional.Знам че доста от вас ще кажат,че не е редно да се качват такива програми,които не сме закупили по легалния начин и че за това си има фрее такива. Проблема с нея ми е следния:Когато я инсталирам и вкарам ключа,който върви с нея,се активира безпроблемно.Без да съм включил нета,влизам в нея и премахвам проверката за обновления.След седмица-две работа обаче изведнъж ми излиза надпис,че активацията ми е прекратена и ключа ми е невалиден.При повторно "пълно деинсталиране" и инсталиране отново,вече не приема този ключ.Не знам дали не остава някой файл в компа,че не е лицензиран този ключ.Единствения начин е да върна стар образ на "Ц" дяла с Acronis.Как мога да спра тази проверка на ключа.Мога ли да я блокирам с Стената за сигурност на Уиндолса и ако ДА-кой от файловете да избера????Весело посрещане на празниците!!!!!!!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Знам че доста от вас ще кажат,че не е редно да се качват такива програми,които не сме закупили по легалния начин и че за това си има фрее такива.Не мога да разбера защо си стърсиш усложнениея (които явно вече имаш), като има един билюк безплатни програми, които ще ти свършат същата работа? Това - едно на ръка. Другото... ако бях решил да ползвам нелегално платена програма за дефрагментиране - определено не бих се спрял на неща на Auslogics... Аз бих се спрял на Puran Defrag, MyDefrag, Defraggler, Auslogics Disk Defrag от безплатните - същата работа ще ти вършат и без усложнения. От платените UltimateDefrag, DiskKeeper, PerfectDisk, O&O Defrag...Да възстановяваш дял, заради регистрацията на някакъв си скапан дефрагментатор, според мене е чиста изгъзица и проява на излишно свободно време...Явно са ѝ баннали ключа и за това след 2 седмици ти изкарва въпросното съобщение, а след деинсталация и повторна инсталация, ключа не хваща декиш, защото за него се пази информация някъде на скрито място в регистрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Когато я инсталирам и вкарам ключа,който върви с нея,се активира безпроблемно.Без да съм включил нета,влизам в нея и премахвам проверката за обновления.След седмица-две работа обаче изведнъж ми излиза надпис,че активацията ми е прекратена и ключа ми е невалиден.При повторно "пълно деинсталиране" и инсталиране отново,вече не приема този ключ.Не знам дали не остава някой файл в компа,че не е лицензиран този ключ.Единствения начин е да върна стар образ на "Ц" дяла с Acronis.Как мога да спра тази проверка на ключа.Мога ли да я блокирам с Стената за сигурност на Уиндолса и ако ДА-кой от файловете да избера????Весело посрещане на празниците!!!!!!!!!!! Най-вероятно, ключът за активация е включен в някой от така наречените "черни" списъци (blacklists). Ако налице няма интернет активност от страна на програмата, то най-вероятно базата данни се намира на самата система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Аз ползвам JKDegrag. Не виждам защо си избрал точно този дефрагментатор, като не е кой знае какво, че и е и платен. Харесай си някой друг и това е. Дори в Windows си има дефрагментатор, макар че не винаги е оптимален избор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост barutchiev Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Благодаря за отзоваването.А да ми дадете мнение за Diskeeper 2012? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 А да ми дадете мнение за Diskeeper 2012?Не е лоша, но не е и нищо особено. Според мен не си заслужава парите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IRISS Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Здравей , понеже се интересуваш от платени програми -тук дават безплатен ключ за Raxco PerfectDisk Professional11,но не е съвместима с Windows 8http://newest-download.blogspot.gr/2012/09/serial-number-for-raxco-perfectdisk-pro-free.html А тук - SuperEasy Live Defraghttp://www.supereasy.net/en/eur/lpa/softpedia За O&O Defrag пробвайhttp://newest-download.blogspot.gr/2011/12/get-o-defrag-12-professional-edition.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreygg Публикувано Декември 28, 2012 Report Share Публикувано Декември 28, 2012 Аз използвам безплатната версия на Auslogics Disk Defrag, която се справя перфектно с дефрагментацията и оптимизацията на хард-диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2012 Report Share Публикувано Декември 28, 2012 Аз използвам безплатната версия на Auslogics Disk Defrag, която се справя перфектно с дефрагментацията и оптимизацията на хард-диска.Няма перфектен дефрагментатор. Няма и как да има. Невъзможно е. Дори и да имаше обаче, Auslogics е далеч от "перфектна". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост barutchiev Публикувано Март 2, 2013 Report Share Публикувано Март 2, 2013 Здравейте,някой може ли да даде идея какви настройки са за предпочитане на SMARTPlacement на PerfectDisk-а?Говоря за това как трябва да се настроят видовете файлове като последователност.Има готови варианти като:SMARTPlacement Classic - Default,SMARTPlacement Classic Alternate,SMARTPlacement Performance,SMARTPlacement Performance Aggressive,SMARTPlacement Conservative и тн.По-подробно са описани от производителя http://docs.raxco.co...l.htm#PDPro_SCD,но искам да попитам хора на които имам доверие .говорим за PerefectDisk 12,и SMARTPlacement-а за дяла с операционната система.Благодаря предварително! П.П.Съжалявам,че писах в тази тема.Сега видях че има една стара за SMARTPlacement технологията,но тъй като бях създал тази тема,а и бяхме засегнали въпроса за качествата на Perfect Disk реших да пиша за помощ в нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2013 Report Share Публикувано Март 4, 2013 По принцип най-добрият вариант е ръчно да си посочиш подреждането на файловете, на базата на твоите нужди. Това важи и за системните дялове, но с по-малка сила, защото дори и на различни компютри те пак си съдържат сходни файлове. Затова готови схеми не дефрагментация не са лоша идея. От готовите схеми на PerfectDisk аз бих избрал Performance, поне съдейки по описанията им. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост