maerto Публикувано Декември 26, 2012 Report Share Публикувано Декември 26, 2012 Здравейте.Понже стационарния ми комп се прецака ,искам да свържа лаптопа на негово място.До колкото ми е извесно трябва да въведа Мак адреса на ланкартата на стационарния комп.След тази операция ми показва че има интернет връзка,но като стартирам браузера нямя връзка?Има ли идеи ,ОС на лаптопа ми е Win XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Пробва ли да рестартираш компа след това. Ако не стане пробвай да смениш адреса със програма.Например macmakeup195d върши добра работа, и е безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Ако имате инсталиран софтуер за комуникация на системата, например Skype, проверете дали чрез него имате достъп до Интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Декември 27, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Ако имате инсталиран софтуер за комуникация на системата, например Skype, проверете дали чрез него имате достъп до Интернет. Да интересното е че Skype връзка има,но през браузърите няма връзка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 В Command Prompt напиши, с последващо натискане на Enteripconfig /flushdns След това рестартирай компютъра и опитай дали ще има проблеми с отварянето на Web страници.Ако няма промяна, дай десен бутон на мрежовата връзка в Network Connections ->Properties, цъкни на IP/TCP Protocol, пак бутона Properties, в новият прозорец долу дай отметка на Use the following DNS servers и въведи в Preffered и Alternate съответно 8.8.8.8 и 8.8.4.4. Натисни ОК, рестартирай компютъра и виж дали ще имаш проблеми с отварянето на страници. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Декември 27, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2012 В Command Prompt напиши, с последващо натискане на Enteripconfig /flushdns След това рестартирай компютъра и опитай дали ще има проблеми с отварянето на Web страници.Ако няма промяна, дай десен бутон на мрежовата връзка в Network Connections ->Properties, цъкни на IP/TCP Protocol, пак бутона Properties, в новият прозорец долу дай отметка на Use the following DNS servers и въведи в Preffered и Alternate съответно 8.8.8.8 и 8.8.4.4. Натисни ОК, рестартирай компютъра и виж дали ще имаш проблеми с отварянето на страници. Слад прилагане на второто предложение се оправи.Не знам защо така и друг път съм пробвал и е нямало проблем.Но благодаря за съдействието Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 По някаква причина е имало проблеми около DNS сървърите на доставчика вероятно. С втората опция ползваш DNS сървърите на Google, с което се избягват всякакви проблеми с DNS-ите на доставчика. Ако не ти харесва това, че са на Google, можеш да потърсиш алтернативно и Open DNS, каквито пожелаеш други DNS или да попиташ доставчика си за проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост