Jump to content

Маскиране на MAC адрес

Препоръчан пост

Здравейте.Понже стационарния ми комп се прецака ,искам да свържа лаптопа на негово място.До колкото ми е извесно трябва да въведа Мак адреса на ланкартата на стационарния комп.След тази операция ми показва че има интернет връзка,но като стартирам браузера нямя връзка?Има ли идеи ,ОС на лаптопа ми е Win XP.
Сподели другаде

Пробва ли да рестартираш компа след това. Ако не стане пробвай да смениш адреса със програма.Например macmakeup195d върши добра работа, и е безплатна.
Сподели другаде

Ако имате инсталиран софтуер за комуникация на системата, например Skype, проверете дали чрез него имате достъп до Интернет.

Да интересното е че Skype връзка има,но през браузърите няма връзка?

Сподели другаде

В Command Prompt напиши, с последващо натискане на Enter

ipconfig /flushdns 

След това рестартирай компютъра и опитай дали ще има проблеми с отварянето на Web страници.

Ако няма промяна, дай десен бутон на мрежовата връзка в Network Connections ->Properties, цъкни на IP/TCP Protocol, пак бутона Properties, в новият прозорец долу дай отметка на Use the following DNS servers и въведи в Preffered и Alternate съответно 8.8.8.8 и 8.8.4.4. Натисни ОК, рестартирай компютъра и виж дали ще имаш проблеми с отварянето на страници.

Сподели другаде

В Command Prompt напиши, с последващо натискане на Enter

ipconfig /flushdns 

След това рестартирай компютъра и опитай дали ще има проблеми с отварянето на Web страници.

Ако няма промяна, дай десен бутон на мрежовата връзка в Network Connections ->Properties, цъкни на IP/TCP Protocol, пак бутона Properties, в новият прозорец долу дай отметка на Use the following DNS servers и въведи в Preffered и Alternate съответно 8.8.8.8 и 8.8.4.4. Натисни ОК, рестартирай компютъра и виж дали ще имаш проблеми с отварянето на страници.

Слад прилагане на второто предложение се оправи.Не знам защо така и друг път съм пробвал и е нямало проблем.Но благодаря за съдействието:)

Сподели другаде

По някаква причина е имало проблеми около DNS сървърите на доставчика вероятно. С втората опция ползваш DNS сървърите на Google, с което се избягват всякакви проблеми с DNS-ите на доставчика. Ако не ти харесва това, че са на Google, можеш да потърсиш алтернативно и Open DNS, каквито пожелаеш други DNS или да попиташ доставчика си за проблема.
Сподели другаде