Gondvanaz Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 Здравейте!Имам много неприятен проблем!Преди 4 дни докато гледах мач през SopCast-a изведнъж компютъра заби, екрана почерня, изписа No Signal, а след известно време се появи BlueScreen.Направих рестарт в нормален режим и се случи нещо много неприятно - в нормален режим изгледа беше като на Safe Mode, с огромни икони, разляти цветове и др.Деинсталирах SopCast-a и направих рестарт, след това почнах да натискам F8 и ми изкара Advanced Boot Options, избрах Repair Your Computer и ми изкара System Recovery Options, от там последователно избрах Startup Repair и Windows Memory Diagnostics(уж нищо лошо не ми изкара).След това рестартирах в нормален режим и екрана беше постарому.След това обаче пак заби, пак по същия начин я оправих.Заби още няколко пъти, екрана се вледенява и мишката и клавиатурата стават неизползваеми и за да я стартирам се налага да натисна копчето за рестарт.Забиването не става докато съм в Safe Mode или в нормален режим с изглед на Safe Mode.Когато натисна NVIDIA Control Panel ми извежда:NVIDIA Display settings are not avaible.You are not currently using a display attached to an NVIDIA GPU.Пробвах с последния драйвер и с по-предишни версии, но не се оправи.Сега не мога да оправя и този дисплей с изглед на Safe Mode.Щях да използвам System Restore, но се оказа, че е бил изключен, за съжаление.Видеокартата ми е nVIDIA GeForce 8500GT.В Device Manager-a за състоянието на видеокартата пише:"Windows спря това устройство, защото то съобщи за проблеми(Код 43)", а за настройките на ресурсите пише:"Това устройство не използва ресурси, защото има проблем".Още някъде видях, че проблема е уж с драйвера...Наистина се нуждая от помощ...Ето няколко снимки:Сега забелязах, че известно време след включването на компютъра зелената иконка на долния десен ъгъл на монитора на NVIDIA Control Panel изчезва... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 Проблемът много вероятно да не е в драйвъра, а да е причинен от дефект във видео картата. В момента картата кара във VGA режим, колкото да извади образ на екрана. Предлагам ти да извадиш картата и да погледнеш състоянието на охлаждането й. Също така обърни внимание на състоянието и стабилността на захранването - напреженията могат да бъдат проверени през BIOS, ако имаш съвременна дънна платка или с мултимер на MOLEX конектор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Красимир Йорданов Публикувано Декември 23, 2012 Report Share Публикувано Декември 23, 2012 Аз имах същия проблем преди известно време. Занесо го на ремонт и там ми показаха надути кондензатори по видеокартата и перката не се въртеше. Оправиха видеокартата за 25-30 лева. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Декември 27, 2012 Report Share Публикувано Декември 27, 2012 Абе този модел имам чувството, че са дефектни. Използвам същичката като втора, докато си взема нова и прави същите проблеми... Работи, работи и БАМ - стане на говна. След това пак, пак и пак, след 20 рестарта тръгва примерно... Сега да речем кара без да прави иконите като цигарени кутии от 5-6 дена, но един ден много зор ми даде... Общо взето ме навява на мисълта, че самите карти имат някакъв дефект или не са добре приспособени да работят със 7 - цата. Тази, която ползвам няма нито един подут кондензатор, проблема е, че охлаждането и е... Една метална шина и нищо повече. True Story. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост