dunavfc Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 Здравейте на всички ! Имам следният проблем,компютъра ми тотално даде фира и вече е неизползваем.По-големият ми проблем е,че в хард диска ми остана ценна информация.Въпросът ми е,дали има вариант да свържа хард диска чрез разни приспособления към лаптопа и да си сваля нужната информация или е най-добре да го занеса в някой сервиз и да поискам да ми изкарат това,което искам на диск ? Благодаря предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 Можеш да си вземеш кабел и да си го свържеш и да си свалиш всичко. Какъв е харддискът ви ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dunavfc Публикувано Декември 21, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2012 Извинявай за малоумният въпрос,но по какво мога да разбера какъв е хард диска ми :D Смисъл марка ? Модел ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Декември 22, 2012 Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Device Manager, Ако наистина информацията е много важна, на личен мога да ти дам хора който се занимават с това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dunavfc Публикувано Декември 22, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Еми пусни ми на лс,това което имаш предвид Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 22, 2012 Report Share Публикувано Декември 22, 2012 А защо не публично, за да е от помощ евентуално и на други потребители с подобен проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 22, 2012 Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Еми пусни ми на лс,това което имаш предвид Би ли обяснил какъв точно е проблема с компютъра? Или поне дали самият харддиск е засегнат? Ако не е(както предполагам от първият коментар) - най-лесно би било да закачиш диска на друг настолен компютър.Какво смяташ да правиш с "издъхналия" компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Декември 22, 2012 Report Share Публикувано Декември 22, 2012 А защо не публично, за да е от помощ евентуално и на други потребители с подобен проблем? Ами става въпрос за хора от друг форум, един вид да не стане реклама... p.s. Да бе верно, то може диска да е здрав, не обърнах внимание, че компа е развален... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dunavfc Публикувано Декември 22, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2012 Би ли обяснил какъв точно е проблема с компютъра? Или поне дали самият харддиск е засегнат? Ако не е(както предполагам от първият коментар) - най-лесно би било да закачиш диска на друг настолен компютър.Какво смяташ да правиш с "издъхналия" компютър? Значи,компютъра по моя вина се развали.Разглобих го да го изчистя и някой части ги разглобих за да ги почистя по-добре и после,като ги върнах на мястото им явно не съм направил нещо,както трябва и компютъра беше до там.В интерес на истината пускам го,тръгва,но няма взаимодействие с монитора,вентилаторите не работят както трябва,абе с две думи трябва да го занеса на сервиз за сериозно оправяне,а честно казано не ми се дават пари за тоя компютър,защото е доста стар и от доста време издишаше,а пък си имам лаптоп,който ми върши перфектна работа. Харддиска мисля,че не е засегнат.Да,най-добър вариант е да го закача на друг настолен компютър,но нямам друг,а пък приятелите ми не искат да рискуват да си отварят компютрите,заради моя хардиск.Затова ми се искаше,ако е възможно с някакъв кабел да го свърза за лаптопа,да си изтегля информацията,която ми е нужна и да съм спокоен Иначе с издъхналият компютър сигурно няма да направя нищо,може да разпродавам частите в някой местен компютърен магазин,ако изобщо ми дадат някакви пари за тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 23, 2012 Report Share Публикувано Декември 23, 2012 С какъв интерфейс е харддиска - SATA или IDE? Щом смяташ да ползваш основно лаптопа - бих ти препоръчал да потърсиш кутия за външен харддиск(особено ако твоят е SATA). Ако диска ти е достатъчно голям - оставяш го в кутията и там си държиш резервно копие на файловете от лаптопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост