Jump to content

Извличане на информация от хард диск.

Препоръчан пост

Здравейте на всички ! Имам следният проблем,компютъра ми тотално даде фира и вече е неизползваем.По-големият ми проблем е,че в хард диска ми остана ценна информация.Въпросът ми е,дали има вариант да свържа хард диска чрез разни приспособления към лаптопа и да си сваля нужната информация или е най-добре да го занеса в някой сервиз и да поискам да ми изкарат това,което искам на диск ? Благодаря предварително !
Сподели другаде

Еми пусни ми на лс,това което имаш предвид ;)

Би ли обяснил какъв точно е проблема с компютъра? Или поне дали самият харддиск е засегнат? Ако не е(както предполагам от първият коментар) - най-лесно би било да закачиш диска на друг настолен компютър.

Какво смяташ да правиш с "издъхналия" компютър?

Сподели другаде

А защо не публично, за да е от помощ евентуално и на други потребители с подобен проблем?

Ами става въпрос за хора от друг форум, един вид да не стане реклама...

p.s. Да бе верно, то може диска да е здрав, не обърнах внимание, че компа е развален...

Сподели другаде

Би ли обяснил какъв точно е проблема с компютъра? Или поне дали самият харддиск е засегнат? Ако не е(както предполагам от първият коментар) - най-лесно би било да закачиш диска на друг настолен компютър.

Какво смяташ да правиш с "издъхналия" компютър?

Значи,компютъра по моя вина се развали.Разглобих го да го изчистя и някой части ги разглобих за да ги почистя по-добре и после,като ги върнах на мястото им явно не съм направил нещо,както трябва и компютъра беше до там.В интерес на истината пускам го,тръгва,но няма взаимодействие с монитора,вентилаторите не работят както трябва,абе с две думи трябва да го занеса на сервиз за сериозно оправяне,а честно казано не ми се дават пари за тоя компютър,защото е доста стар и от доста време издишаше,а пък си имам лаптоп,който ми върши перфектна работа.

Харддиска мисля,че не е засегнат.Да,най-добър вариант е да го закача на друг настолен компютър,но нямам друг,а пък приятелите ми не искат да рискуват да си отварят компютрите,заради моя хардиск.Затова ми се искаше,ако е възможно с някакъв кабел да го свърза за лаптопа,да си изтегля информацията,която ми е нужна и да съм спокоен ;) Иначе с издъхналият компютър сигурно няма да направя нищо,може да разпродавам частите в някой местен компютърен магазин,ако изобщо ми дадат някакви пари за тях.

Сподели другаде

С какъв интерфейс е харддиска - SATA или IDE?

Щом смяташ да ползваш основно лаптопа - бих ти препоръчал да потърсиш кутия за външен харддиск(особено ако твоят е SATA). Ако диска ти е достатъчно голям - оставяш го в кутията и там си държиш резервно копие на файловете от лаптопа.

Сподели другаде